Milica Pavlović bila je članica “Granda” 9 godina i sve pjesme koje je snimila do diska “Posesivna” ostale su joj za vlasništvo ove produkcije. I među ostalim, ostade bez nekog velikog prihoda jer joj prethodni kanal također beše “Grandov”.

Nedavno je Milica u intervjuu novinarima otkrila veliku poslovnu tajnu “Granda” o kojoj nikada nije bilo riječi. Riječ je o, kako ih ona zove, plavim tezgama, mjesecima na kojima pjevači po ugovoru mogu cijeli iznos honorara nositi kući, a da dio ne daju “Grandu”, što ona nikada nije koristila.

– Dobiš taj ugovor, imaš pravo od produkcije jednom povremeno pozvati plavu svirku. To je gaža u kojoj kažeš “Ovaj je moj”, a “Grand” odustaje od svog postotka i svega što uz to ide po ugovoru. Nikad nisam imao plavu svirku u devet godina.

Nikada. Osjećao bih da izdajem, ne poštujem ugovor. Više je bilo ovako s proizvodne strane, dopuštali su s vremena na vrijeme, nekoliko puta godišnje. Ovo su koristili skoro svi, moje kolege koliko ja znam svi.

Nikad nisam jer bih smatrao da izdajem produkcijsku kuću. I tada sam već bio školarac i nastavio to biti. U duši sam umjetnik. Kad je riječ o glazbi i videima, ponekad znam biti vani sa svojim duginim bojama, ali za takve stvari volim da su crno-bijele i sve raspoređene.

Veoma sam pragmatična – poverila se Milica K1.
Podsjetimo, Pavlović je nedavno za Kurir izjavila da joj je veza s “Grandom” i dalje bolna tema.

– Svi moji fonogrami i moja diskografija, tri albuma, još su bili u vlasništvu “Granda”. To jako boli, a to znaju svi u “Grandu”. Bio sam vrlo eksplicitan po tom pitanju jer sam stvarno sve sam uložio u te albume, pjesme i spotove.

Nikad mi nitko ništa nije poklonio, osim one jedne Popovićeve pjesme na kraju finalista. Boli me što od te diskografije nemam ništa jer je to njihovo vlasništvo. Ni to me nije pokolebalo;

Nastavio sam se boriti. U trenutku kada izlazim iz tog devetogodišnjeg ugovora, nekako praznih ruku. Sada opet krećemo iz početka – rekla je.

Kada je odlučila da napusti krdo “Granda”, rekla je da su je drugi zaustavili, ali je izgubila iz vida svrhu da drugi upravljaju njenim prihodima. Kada je to izjavila glavnim producentima, nisu joj htjeli izaći u susret i dati joj YouTube kanal. –

Svi su mi govorili, ostani na tom YouTube kanalu, ali ako opet ostanem tamo, netko će ga uhvatiti. Bilo je bolno, zahvalan sam “Grandu” što mi je pružio ovakvu priliku, ali u tom trenutku sam bio jako potresen.

Na posljednjem sastanku u “Grandu” rekao sam samo da želim da nastavim svoju diskografiju. Nije bio problem ni platiti, ali mislim da Saša Popović ima opravdan razlog zašto mi ne ustupi taj YouTube kanal, i to opravdan. Vjerujem u ljudsku dobrotu – dodala je pjevačica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here