Debitirao je u noći premijere osme sezone “Elite”, a odmah je njegov razgovor i veza s Aneli Ahmić uzburkala dojmove.

Ispod njihovih zajedničkih isječaka na društvenim mrežama more je komentara od kojih većina kaže da se vjerojatno Aneli zaljubila u poznatog influencera te da ne može kontrolirati iskrice oko njega.

Njih dvoje se poznaju nekoliko godina, a malo tko zna da je Ahmić u svom spotu za nekoliko sati provedenih u Bijeloj kući i prvi susret njihove veze.

Ona je u biti bila Aneli iz spota za pjesmu “Problem” rješenje, glumeći djevojku koja zavodi Nenada i glumi glavnu ulogu, ali tada se pojavila sasvim drugačija i mnogi je nisu prepoznali.

Ona se u nekim kadrovima izvijala u zavodljivom crnom bodiju i mrežastim čarapama, ali i legla uz Gastoza sa svojim bujnim poprsjem.

 

 

 

Ne manjka knjiga za proučavanje korisnih svojstava i mnogostruke primjene sode bikarbone, računajući njezinu upotrebu u čišćenju kućanstva. Ipak, natrijev bikarbonat možda nije prikladan za svakoga. Soda bikarbona je u biti vrlo alkalna i često se koristi za želučane bolesti, plus urinarne infekcije, upalu grla, pa čak i za kožne bolesti.

S druge strane, nedostatak dovoljnog medicinskog znanja može natjerati mnoge ljude na ono što je dr. Amy Lee nazvala pretjeranim “samoliječenjem”, a to potencijalno može imati ozbiljne rizične posljedice. Osobito upozorava da jako moraju biti oprezni ljudi koji imaju problema s jetrom ili bubrezima. dr. Amy Lee napominje da velike količine sode bikarbone mogu izazvati iritaciju zbog povećane lužnatosti i dugotrajne uporabe, što dovodi do metaboličke alkaloze—opasnog zdravstvenog stanja.

Što je alkaloza? Alkaloza je poremećaj acidobazne ravnoteže u organizmu koja je neophodna za pravilan rad svih organa. Metabolička alkaloza može se pojaviti kada postoji višak bikarbonata u tjelesnim tekućinama ili kada unutarnje promjene, kao što je smanjenje želučane kiseline, poremete alkalnu ravnotežu. Visoke količine natrija mogu oštetiti srce i uzrokovati probleme od srčanog zastoja do proljeva.

Dr. Amy Lee napominje da je pH sode bikarbone između 8 i 9. Iako može pomoći neutralizirati višak želučane kiseline, pretjerana uporaba može biti štetna. Napominje da je srčani zastoj jedan od zdravstvenih problema povezanih s njegovom prekomjernom uporabom, kao i proljev, grčevi u mišićima i povraćanje.

Zadržavanje vode Natrijev bikarbonat nosi rizike dugoročnog zadržavanja tekućine povezanog s natrijem ako njegova upotreba nije ograničena. To bi na kraju moglo dovesti (osobito kod osoba s bolestima bubrega) do srčanih problema, debljanja i hipernatrijemije. Liječnik navodi da jedna čajna žličica sode bikarbone sadrži otprilike 4,6 grama, osiguravajući 1,2 grama natrija, što može premašiti polovicu preporučenog dnevnog unosa natrija ispod 2,3 grama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here