Popularna pjevačica narodne glazbe Goca Lazarević u emisiji “Premijera – Vikend specijal” otkrila je planove za svoju buduću glazbenu karijeru, kao i što joj je najvažnije u životu.

Koliko znamo, možda bih bio simpatičniji da sam malo natekao. Prozvana naša Goca, sviram pjesme za manje imućne, pa sam pazila da cijena karte ne bude tolika da mogu doći i umirovljenici.

Pozdravljam sve u Nišu, u Domu vojske da me čuju kako pjevam u susjedstvu i glumim na svom koncertu, bit će lijepo.

Otkrila je žali li za nečim što nije učinila.

 Svaki bi čovjek od svog života mogao napraviti film. Imam priliku raditi ono što sam volio, a imao sam i djecu

Podsjetimo, Goca se nedavno našla u žiži javnosti nakon što su Zorica Marković i Vesna Vukelić prozvale Vendi nakon njene izjave da joj osim pjesme “Vidovdan” ne treba reality show.

Kako bolje organizirati svoje vrijeme i time biti produktivniji Svi imamo ista 24 sata dnevno, ali ono što radimo s tim vremenom može značajno utjecati na našu produktivnost. Pravilno upravljanje vremenom ključno je za postizanje ciljeva, smanjenje stresa i osjećaj ispunjenosti. Slijede preporuke za povećanje produktivnosti i bolje korištenje vašeg vremena: Imajte jasne ciljeve za sebe Izlazni tekst:

Postavljanje jasnih ciljeva prvi je i najvažniji način boljeg upravljanja vremenom. Kad nemate konkretne ciljeve, bit će vam teško odrediti prioritete i dobro upravljati svojim vremenom. Koristite SMART metodu u postavljanju ciljeva; to znači specifično, mjerljivo, ostvarivo, relevantno i vremenski ograničeno. Umjesto da kažete, idemo biti bolji na poslu, recite, na primjer, želim završiti tri ključna zadatka do petka. Napravite listu prioriteta.

Nakon što postavite svoje ciljeve, osmislite dnevne ili tjedne prioritete. Upotrijebite Eisenhowerovu matricu za podjelu zadataka u četiri klase:

Usredotočite se na rješavanje zadataka prve i druge kategorije, a ostale delegirajte ili odgodite. Upotrijebimo drugu tehniku, na primjer, tehniku ​​”Pomodoro”. Predlaže da radite 25 minuta i zatim napravite pauzu od 5 minuta. Nakon četiri takva kruga – napravite veliki odmor (15-30 minuta). Ova tehnika pomaže zadržati koncentraciju i ne umoriti se psihički. Pokušajte isključiti sve ometače tijekom radnog procesa (društvene mreže, nepotrebne pozive ili obavijesti).

Osjećaj preopterećenosti može proizaći iz preuzimanja previše odgovornosti. Delegiranje je, stoga, glavni aspekt učinkovitog upravljanja vremenom. Ako radite zajedno s timom, pokušajte rasporediti posao među svojim podređenima. U privatnom životu, odgovornost za kućanske poslove ili sitne dnevne rutine možete delegirati drugima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here