Zvijezda kazališnih predstava i značajnih filmova, Zvezda, uspješno se okušala i kao voditeljica (trenutno voditeljica televizijskog kviza), a najpoznatija je po ulogama u filmskim serijalima “Mi nismo anđeli” i “Lude godine”. , kao i u seriji “Crni Gruja”.

Iza sebe ima impresivnu karijeru. Nikola Kojo jedan je od onih glumaca koje publika obožava, čak i kad tumači negativne likove. A napravio je takvo što u “Mamulima” kakvo već dugo ne pamtimo u domaćoj kinematografiji. Danas ima 57 godina. Rođendan pun pljeska! Sretan rođendan!

Nikola Kojo rođen je 5. rujna 1967. u Beogradu. Ime Nikola naslijedio je od svog pradjeda, protoprezvitera u Mostaru. Prvu filmsku ulogu odigrao je kao dječak Ivan, u filmu “Privremeni rad”, kada je imao 13 godina. Glumu je upisao 1987. godine, i to iz trećeg pokušaja, u klasi profesora Predraga Bajčetića.

Neki od njegovih najuglednijih kolega, koji su bili učenici istog razreda, bili su Anita Mančić, Uliks Fehmiu i Vjera Mujović. Osamdesetih godina Kojo dolazi do značajnih uloga u filmovima “Igmanski marš”, seriji “Sivi dom” i tri dijela kultnog filmskog serijala “Lude godine”. 1992. godine odigrao je ključnu ulogu u filmu Srđana Dragojevića “Mi nismo anđeli”. “, koji će mu biti jedan od najupečatljivijih u njegovoj bogatoj karijeri.

Izvanredna gluma, ali je neizvjesno kada se stvarno povukao iz kazališta “Što život znači” vidjet ćete ga više na ekranu ili televiziji u budućnosti. Glavni primjer je kada se okušala kao direktorica Stada. Tko je supruga Nikole Koje? Nikola Kojo svoj osobni život drži u tajnosti i rijetko u javnosti iznosi bilo kakve informacije o svojoj obitelji. Godine 2007. oženio se 12 godina mlađom od njega Aleksandrom i javnosti poznatom glazbenom točkom hita Zdravka Čolića “Moja draga”.

Krunu njihove ljubavi činile su tri nasljednice; stariji i mlađi blizanci. “Sada više prolazim kroz život ‘Nikolu’ iz ‘Anđele 2’. Imam tri prekrasne kćeri – rekao je u jednom trenutku glumac. Kako je često isticao, Kojo kao dijete nije sanjao o tome da postane glumac; njegovi su snovi bili puni uspjeha kao pjevača. Prva ljubav se pamti – ne krije to. Stoga na svojim Instagram videima Kojo, koji rado uzima gitaru u ruke, pjeva sa strašću prema glazbi kojom je obdario i svoju kćer i oduševio obožavatelje.

Obiteljska drama Prije godinu dana obitelj Kojo zadesila je velika nesreća, a život je iznenada izgubio Nikolin stariji brat, Nikola je bio tri godine stariji od slavnog glumca, radio je na hipodromu, a kako prenose mediji, umro je kada je konj ga je udario dok je trčao.

Nažalost, njegov brat glumac preminuo je od posljedica ranjavanja, nakon deset dana provedenih u komi. Nikola Kojo vrlo je značajan srpski umjetnik čije je prisustvo i doprinos uvelike obogatio srpsku kinematografiju.

Njegov entuzijazam i strast prema umjetnosti i glumi doveli su ga do uspjeha koji povezujemo s njegovom karijerom. Nikola Kojo jedno je od najvažnijih lica domaće filmske industrije, s dugim nizom ostvarenja u filmovima i TV serijama.

Ono što ga je Srbima učinilo tako posebnim je njegovo igranje u različitim ulogama, dok ga je glumačko umijeće učinilo simpatičnim u cijeloj Srbiji. Njegova gluma je toliko velika da je visoko ocijenjena i izvan granica Srbije, zahvaljujući čemu je naišao na priznanje u međunarodnoj filmskoj javnosti.

Kojo je glumio u dramama, komedijama i akcijskim filmovima. On je vrlo profesionalan glumac s velikim talentom, zbog čega je osvojio nekoliko nagrada za svoje nevjerojatne izvedbe na televiziji iu filmu. U ovom radu analizirat ćemo Nikolinu uspješnu filmsku karijeru i istaknuti njen utjecaj na srpsku i svjetsku filmsku industriju.

Nikola Kojo – Važna ličnost srpske kinematografije. Rani život i obrazovanje Nikole Koje započeli su 5. rujna 1967. u Beogradu, SFR Jugoslavija, gdje je odrastao i proveo djetinjstvo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here