Milana Šarac Mimas, bivša učesnica „Zadruge“, i njen dečko Nikola Grujić Gruja otkrili su kako se osjeća što su dio Elite 8.

Kako izgleda vaša veza spolja?

– Živimo zajedno, stalno se svađamo pa pomirimo i tako to – rekla je Gruja.

Kako je uopće došlo do suradnje s Filipom?

Za njega napisah pjesmu još na „Zadruzi 5“ i čuvah je, a sad je trenutak za izlazak. On je oduševljen, ja sam oduševljena-rekla je Gruja.

Koliko ste učinili za Mimu i da li mu pomažete u karijeri?

– Ja sam tu kao moralna podrska.

Da li si ljubomorna ako devojka priđe njemu na nastup?

Znala je da će me udariti na nastupu ako se javim prijatelju – rekao je Gruja. “Više nisam, bila sam”, rekla je Mima.

Podsjetimo, Mima i Gruja su se upoznali u “Zadruzi” kada je pjevač ušao u rijaliti kao oženjen. Tada je suprugu prevario s Mimom, a nakon završetka sezone razveo se od nje.

Iako nitko nije vjerovao u njihovu ljubav, oni su i dalje zajedno i od večeras su aktualni sudionici Elite 8.

To je “Grad svjetlosti” Pariz koji ima poznate građevine poput Eiffelovog tornja, katedrale Notre Dame i muzeja Louvre te mnoge umjetničke galerije. Ali ispod prometnih ulica i ispod velebnih bulevara nalazi se još jedan svijet zadivljujućih katakombi i podzemnih tunela, koji se protežu nadaleko i naširoko, zasjenjen glamurom grada iznad.

Pariške katakombe iskopani su labirint tunela i komora, dug više od 300 km u mraku kao podzemna kosturnica u gradu Parizu. U kasnom 18. stoljeću, stvoreni su kako bi se riješila prenapučenost groblja.

Tijekom tog razdoblja pokop je postao nemoguć zbog zagušenja groblja, a 1786. godine gradske su vlasti donijele odluku o premještanju ostataka s pretrpanih grobišta u napuštene kamenolome koji su ležali ispod grada, što je dovelo do stvaranja katakombi. Za premještanje i slaganje kostiju u katakombama bilo je potrebno nekoliko desetljeća; procjene danas tamo nalaze preko 6 milijuna ljudskih ostataka.

Jednom zatvorene za javnost, katakombe su otvorene za turističko istraživanje tijekom ranih 1800-ih i kasnije su postale jedna od najčudnijih i najzanimljivijih atrakcija u Parizu. Smješten u četvrti Denfert-Rochereau, na površini je ulaz u katakombe gdje posjetitelje dočekuje slabo osvijetljeni uski prolaz koji se spušta prema dolje.

Na zidovima su uredno simetrično poredane kosti i lubanje. Prostorom dominira uznemirujuća atmosfera — pojačana osjećajem pomalo skučenosti, dok odjek koraka u tami ostavlja neugodan osjećaj.

Iako turisti dobro prolaze, veliki dio pariške podzemne mreže ostaje netaknut ili zatvoren za javnost. Postoje mnoge priče o skrivenim odajama, nepoznatim hodnicima i tajanstvenim lokacijama koje čekaju da budu pronađene. Katafili ostavljaju enigmu u katakombama: te su podzemne šupljine uređene za smještaj “zajednica”. Katafili su također naziv skupine ljubitelja koji ilegalno istražuju pariške katakombe i kamenolome. Pretvorili su ovaj anarhični podzemni labirint u svojevrsno avanturističko igralište i dom na rubu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here