Viki Miljković: Pevica je celo leto radila, tako da je pred kraj leta rešila da otputuje na odmor. Odmor je proveo u Antaliji u jednom luksuznom odmaralištu gdje se potpuno napustio.

Pevačica sada pokazuje što ima na odmoru. Stavila je na Instagram fotografiju u dvodelnom kupatilu.

Njen atribut su u prvom planu, na sceni su mnogi pratioci komentirali kojega su vidjeli.

Viki izgleda prelepo za svoje godine Vrh.lepo. Moje najljepše. Dooobro, Viki, ajde Oh, mačko Kakav si ti, mačko blagosloven bio Tašket ima tebe – neki su od komentara.

Oglasila se i njena kuma pevačica Sanja Đorđević.

– Uhu, majko mila, kakva si ti ribetina – rekla joj je Sanja.

Doista, informacije o dupinima prikazuju ih kao nevjerojatna bića dubina. Najpoznatiji su po svojoj visokoj inteligenciji, složenim društvenim strukturama i privrženim vezama s ljudima — što ih čini jednima od najsimpatičnijih stanovnika mora. Pripadaju obitelji kitova zubatih koja broji oko 90 vrsta.

Ono što doista izdvaja dupine kao neke od najinteligentnijih životinja na Zemlji je komunikacija i socijalizacija. A jedna briljantna stvar koja dolazi s njima je komunikacija – pomoću niza zvukova kao što su klikovi, zvižduci i zvučni signali, oni prenose poruke jedni drugima.

Ovi morski sisavci koriste osobnu zviždaljku kao oznaku za sebe, pomažući samoprepoznavanje među svojim bliskim suradnicima. Komunikacija ove vrste omogućuje im da održe kontakt čak i kada su udaljeni nekoliko milja, čak iu oceanskim područjima koja su mračna i iznimno duboka. Također, dupini su popularno poznati po svojoj razigranoj prirodi. Većina ih je svjedočila kako plivaju uz čamce i prave skokove iz vode okrećući se salto, ili se igraju s predmetima poput lopti ili čak morskih algi.

Ovo sugerira da su zabava i igra ono što donosi radost dupinima, karakteristika koja se općenito koristi za definiranje napredne inteligencije. Drugo, oni također igraju vrlo dobro u zajednici jer formiraju društvene grupe poznate kao “jata”. Ova jata mogu imati članstvo od samo nekoliko do stotinu, ovisno o vrsti.

U tim jatama dupini stvaraju snažne društvene veze, pazeći jedni na druge, posebno kada je jedan od njih bolestan ili ozlijeđen. Ova uzajamna pomoć ključ je za opstanak dupina u prirodi.

Jedna od najfascinantnijih značajki u slučaju ovih morskih stvorenja je eholokacija. Dupini stoga imaju prirodni sonar za “promatranje” svoje okoline kroz zvuk kako bi pomogli u otkrivanju plijena i snalaženju u mračnom, dubokom oceanu.

Eholokacija je proces odbijanja klikova od objekata u blizini, što dupinima omogućuje pravilno mjerenje veličine, oblika i udaljenosti plijena, kao i prepreka. Dupini nisu samo vrlo inteligentna, već i vrlo prilagodljiva bića.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here