Doživeo je saobraćajnu nesreću nakon povratka sa sahrane Bore Đorđevića.

Upravo se zauvijek rastao od prijatelja i s kolegama se vraćao u Beograd kada je na izlazu iz Čačka u njihovo udarilo drugo vozilo. Srećom, ozlijeđenih nije bilo.

Straga je sjedio Bajaga, prvi su trčali Miša iz Prljavog kazališta i Milan iz pjevača Beba koje maltretiraju.

Bajaga nije htio izaći iz auta, jer se bojao da ga netko ne vidi i ne fotografira.

Policija odmah dolazi na slučaj i traži da se maknemo sa slučaja.

Podsjetimo, Bajaga je danas bio na sahrani u Čačku legendarnog Bore Čorbe s kojim je godinama surađivao i bio blizak prijatelj. S njim je godinama surađivao i bio blizak prijatelj.

 

Kada ova navika traje mjesecima ili godinama, sfinkter ima tendenciju slabljenja i popuštanja što dalje može dovesti do razvoja želučane kile. Iako toga obično nismo svjesni, brzo konzumiranje velikog komada hrane može dovesti do raznih problema (…) od kojih su neki ozbiljni. O tome premijer govori na Instagramu. mr sci. med. Trebao bi se liječiti kod specijalista gastroenterologije i pionira u endoskopskom liječenju bolesti jednjaka dr. Predraga Dugalića, ako ćemo se držati službenih i nedvosmislenih uputa.

“Hrana prolazi kroz otvor dijafragme i ulazi u želudac. Kada se iznenada napuni velikim komadima hrane, stvara se pritisak na mišićni sfinkter koji se nalazi u dijafragmi,” Ako se ovaj obrazac ponavlja mjesecima ili godinama, sfinkter postaje slabiji i daje način objašnjava liječnik.

To se naziva hijatalna kila jer se taj izraz odnosi na ispadanje organa iz jedne tjelesne šupljine, u ovom slučaju iz trbušne šupljine u prsnu šupljinu. Prvi znaci U slučaju kada dio želuca iz trbušne šupljine prelazi u prsnu šupljinu, prvi simptom koji se javlja je nakupljanje zraka, što se očituje češćim podrigivanjem. Podrigivanje i žgaravica obično su prvi simptomi; nakon toga slijedi refluks želučane kiseline u jednjak, što se može doživjeti kao povećana kiselost. Ako ovo stanje potraje duže, kiselina može izazvati upalu jednjaka.

Pečenje se razvija kada se receptori subakutno nalaze u sluznici jednjaka i dođu u kontakt s kiselim tekućinama iz želuca. Ako srce pati od Također, djelujući vrlo brzo, može zauzvrat stisnuti srce uzrokujući poremećaj srčanog ritma – Reuters pojačan rad srca (tahikardiju). “Prvo odu kod kardiologa, koji im možda dijagnosticira aritmiju ili možda samo neku ekstrasistolu, a onda dođu kod nas.

Kombinacija simptoma povezana s problemima u gastroenterologiji i kardiologiji naziva se gastrokardijalni sindrom, dodaje. Preopterećen želudac može pritiskati pluća što dovodi do problema s disanjem. Foto: Shutterstock Kad su pluća ugrožena. Težak želudac također može utjecati na pluća pa pacijent osjeća nedostatak zraka.

Gastroenterolog pojašnjava da jednjak svojim kontrakcijama nastoji osloboditi sfinkter, što kod pacijenata često dovodi do osjećaja “knedle” u grlu. Ponekad ispiranje kiseline ide sve do grla, iritira krikofaringealnu hrskavicu na razini grkljana i izaziva suhi kašalj koji može biti uporan. Obično se pacijenti s ovim simptomima prvo posjete pulmologu, a nakon toga ORL specijalista ili pulmolog šalju kod nas.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here