Osim građana koji su odrastali, zaljubljivali se, patili i radovali se uz njegove pjesme, Borin odlazak pogađa i mnoge ljude s javne scene. Poznavali su ga i radili s njim toliko godina.

Općenito, borio se kao lav ove dvije godine. Bio je čovjek koji je volio narod. Želio je pjevati, iako je bio zdravstveno potpuno slomljen. ‘Volio – volio’, rekao je Bane Obradović, Borin menadžer. ‘Volio je ljude, ljude, pjesmu, pozornicu, volio je… jednostavno, volio je.’

Među državnim dužnosnicima koji su se oprostili od glazbene ikone bili su srbijanski premijer Miloš Vučević, ministar financija Siniša Malog i predsjednica Sabora Ana Brnabić.

Predsednik Aleksandar Vučić podelio je Borinu fotografiju uz poruku da je otišao veliki čovek koji nas je zadužio svojim pesmama, ali i ljubavlju prema Srbiji. Ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić istaknuo je kako ga za njega vežu mnoge uspomene:

Bili smo u stalnom kontaktu. On je domoljub kao što znate i vrlo često podržava sve što činimo u obrani naših nacionalnih i državnih interesa. I nazvao me prije nekoliko godina i rekao, ne želiš da napravim pjesmu o tebi.

Mnoge Borine kolege poput Bajage, Gorana Šepa Galeta (frontmena grupe Kerber), Miroslava Ilića, Đorđa Davida i Nikole Rokvića oprostili su se emotivnim porukama na društvenim mrežama. Svi se slažu u jednom: Kraljevstvo nebesko dobilo je još jednog glazbenog velikana.

nikad neću zaboraviti Bio sam klinac kada sam od svog džeparca kupovao ploče Riblje čorbe i već tada sam shvatio tvoju dimenziju na tadašnjoj velikoj jugoslavenskoj sceni. Bilo je tu puno dobre glazbe, dobrih bendova, pjevača, kompozitora, ali ti i tvoja Čorba izdvajali ste se od svih na svoj način. Kad stado shvati koliki si bio, reći će isto što i ja sada, napisao je Vladi Georgijev na svom Twitter nalogu.

Bora je bio jedan od strastvenih navijača Crvene zvezde, a svojevremeno je ispričao kako je kao mladić bio toliko blizu ostvarenja svog sna i dobivanja mjesta golmana u dresu kluba s Marakane. Nije ni čudo što je i Crvena zvezda teško primila vijest o Borinoj smrti.

– Bora Đorđević bio je zaljubljen u nogomet, ne samo u CZ, nego je i u mladosti pokušavao da bude premijer, ali se onda okrenuo muzici. I klubovi nogometni i nogometni Partizan i svi ostali oprostavili su se od ogromne muzičke scene u Srbiji divnim riječima – kaže novinarka sportske redakcije Kurira.

Bori Barjaktareviću se ispunila smrtna želja, bit će sahranjen u Čačku. Vrlo brzo će njegov rodni grad dobiti ulicu po njemu. Ulicom, proći će i neki novi mladi naraštaji otkrivajući zauvijek neizbrisive stihove i napjeve legende Rođene.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here