“Jovana nemo spremna da javno izađe sa mnom” – otkrila je Marija Šerifović.

Na večerašnjem otvaranju preuređenog Sava centra okupilo se mnogo poznatih ličnosti, a među njima su prisustvovale pevačice istakle Marija Šerifović i Jovana Pajić. Time su privukle pažnju javnosti, posebno osmesima i vidljivim dobrim raspoloženjem.

Marija Šerifović je medijima otkrila da se mnogo mora potruditi ubjediti Jovanu da dođe na večerašnje događanje.

Jedva smo je nagovorili da dođe Jovana je primila poziv ali je zaboravila da je danas događaj jer je bilo pozvano i nekoliko naših prijatelja. Dogovorile smo se da svi zajedno dođemo – rekla je Marija a prenosi Alo!

Ovakav postupak mnoge je opreznije potaknuo na razmišljanje kako možda odnos dvoje pjevača nije samo prijateljski iako su oboje dugo demantirali takve navode.

Ne, nije od jučer, ima povijest i bilo je različitih faza… U početku je bilo neugodno, kasnije smo se tome smijali. Ona i ja to pretvorimo u šalu, pa što bude. Poznajem je 15 godina i ponavljam, ponavljam sa zadovoljstvom to nikome nije palo na pamet u tih petnaestak godina, tek sad kad se razvodim to je postala tema…

Možda kad žena prolazi kroz razvod, otvorena je za razne vrste nagađanja i komentara, nema obrane i nikoga tko bi je podržao, pa bacimo ovo i ono na nju. Ne moraš se boriti protiv toga, bilo bi mi čudno da se distanciram od toga, ona je više od prijatelja u mom životu.

Oglušio sam se na takve stvari, ponašamo se normalno kao i do sada i nikada se neću ograditi od takvih stvari. Neka misli šta hoće, neka priča šta hoće, ima pravo – rekla je nedavno Jovana za “Blic” za “Unu”.

Znate li da su pčele glavni oprašivači i da imaju izvanredne navigacijske sposobnosti? Pčele mogu pronaći svoju košnicu s udaljenosti od čak nekoliko kilometara koristeći sunce kao referentnu točku.

Ova sposobnost proizlazi iz sofisticiranog mehanizma sposobnosti prisjećanja vizualnih orijentira u okolini i prilagodbe putanje leta na temelju promjena u intenzitetu svjetla. Pčele su izrazito društveni kukci koji žive u dobro organiziranim kolonijama koje mogu sadržavati i do tisuće jedinki.

U takvim zajednicama svaka pčela ima svoju specifičnu ulogu: radilice skupljaju nektar i pelud, matica polaže jaja, a trutovi oplođuju maticu. Osim toga, radilice proizvode pčelinji vosak koji služi kao materijal za izgradnju saća u koje se polažu med i jaja.

Ovaj dizajn saća nije samo praktičan. Također ističe izvanrednu učinkovitost koja se očituje šesterokutnim oblikom tako što minimalizira potrošnju materijala dok maksimizira kapacitet skladištenja. Jednako je zanimljiva sposobnost pčela da identificiraju ljudska lica. Istraživanje je pokazalo da pčele koriste metodu za prepoznavanje lica sličnu ljudskoj pri analizi vizualnih značajki povezanih s licima.

To je ono što im omogućuje da pamte i prepoznaju cvijeće koje posjećuju i stoga povećavaju svoju učinkovitost dok traže hranu. S ovim izvanrednim sposobnostima, pčele zauzimaju glavne položaje u ekosustavu, a očuvanje mnogih biljnih i životinjskih vrsta ovisi o njima.

Nikakve pčele ne bi donijele velike probleme mnogim biljkama, koje bi same po sebi bile pogubne i za našu opskrbu hranom i za okoliš. Lovac je šetao šumom kada je sasvim neočekivano naišao na medvjeda. Na svoje užasnuće, kad je posegnuo za puškom, pronašao je. . .a onda je zapravo zgrabio kišobran umjesto toga.“`

Na njegovo iznenađenje, kada je uperio kišobran u medvjeda, on se ispuhao i ugasio medvjedov život! – To je nemoguće! Sigurno ga je netko upucao s leđa, a da on toga nije bio svjestan – uzviknuo je djed. — Baš tako, djede, kako i treba — odgovori liječnik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here