Seka Aleksić i Dragana Mirković ponovo na “ti”

Seka Aleksić i Dragana Mirković nekada su bile velike prijateljice, često su se družile, putovale su zajedno, pa se njihovo prijateljstvo naglo u jednom trenutku prekinulo.

Spekulisalo se na sve strane zbog svađe ove dvije folk dive, a one nisu željele dugo komentirati.

Seka Aleksić i Dragana Mirkovič prave žurku zajedno
Pričalo se da je Seka navodno otkrila jednu od Draganinih tajni koja se ticala sada već bivšeg supruga Tonija, a to je Gagu jako povrijedilo. Navodno je nakon toga i Seka zabranjena na Draganinoj televiziji jer se godinama nije pojavljivala, no Mirković je to negirao.

Shvatila je da je pogriješila pa se odlučila zabraniti. Možda je na taj način htjela samu sebe kazniti. Nisam joj zabranio. Nikad nikome ne zabranjujem jer ne želim da kažnjavam publiku, rekla je Dragana u jednoj emisiji.

Čak i oni koji su mi u životu učinili jako loše stvari. Svatko vodi svoju borbu sa samim sobom, oblik ili oblik i to je ono što nas oblikuje i raste.

To putovanje očito možemo podijeliti s nekim drugim, ali u središtu rasta za mnoge je borba protiv samih sebe. Dragana za DBT govori o samozabrani. Informacije o prijenosu: 19. lipnja 2021., RTL u 20 sati. Njemačka.

Nije bilo puno slobodnog prostora na mojoj televiziji, ali to je u redu. Učinio sam to dragovoljno, bila je izuzetno ljubazna i ljupka. Ja sam ga na neki način uspio skuhati. U svakom slučaju, ja joj definitivno nisam neprijatelj – rekla je tada Dragana.

Seka, međutim, nije htjela da se izvini Dragani jer je znala da ona nije kriva i da nije ta koja je rekla nešto loše o svojoj kolegici.

Trebalo im je dosta vremena da se ponovo vide i razjasne nesporazum, ali Seka Aleksić i Dragana Mirković su izgleda nastavile normalno odakle su prošle godine nakon toliko godina šutnje, a to je dokazao i koncert Zdravko Čolić sinoć je na otvaranju Sava centra, gdje su se zajedno zabavljale folk dive.

Znate li da su pčele važne za oprašivanje mnogih biljaka i da imaju izvanredne navigacijske sposobnosti? Pčele mogu pronaći svoju košnicu s udaljenosti od nekoliko kilometara, koristeći sunce kao referentnu točku.

Ova sposobnost proizlazi iz sposobnosti kukaca da se prisjete vizualnih orijentira u svojoj okolini i da prilagode svoju rutu ako se intenzitet svjetlosti promijeni. Pčele su izrazito društveni kukci koji žive u dobro organiziranim kolonijama koje mogu sadržavati i do nekoliko tisuća jedinki.

U takvim zajednicama svaka pčela ima svoju funkciju: radilice sakupljaju nektar i pelud, funkcija matice je polaganje jaja, a funkcija trutova je da je oplode. Radnice također proizvode pčelinji vosak za izradu saća gdje se polažu med i jaja.

Ne samo praktičan, već je ova učinkovitost izvanredna sa šesterokutnim oblikom koji je nusproizvod same prirode: maksimiziranje kapaciteta skladištenja uz minimalnu potrošnju materijala. Jednako je fascinantna sposobnost pčela da prepoznaju ljudska lica. Istraživanje je pokazalo da pčele provode prepoznavanje lica na temelju vizualnih značajki na isti način kao i ljudi.

To im zauzvrat omogućuje pamćenje i prepoznavanje posjećenih cvjetova, čime se povećava učinkovitost u traženju hrane. S tako izvanrednim sposobnostima, nije ni čudo što pčele imaju glavno mjesto u ekosustavu i ključne su za održavanje života mnogih biljnih i životinjskih vrsta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here