Kada su kamere ugašene, Snežana Đurišić odiše neopterećenošću, a njen osebujni izgled već više od četrdeset godina karakterizira plava kosa.

Pjevačica voli plavu kosu i obojila ju je kada je odlučila promijeniti prirodnu smeđu boju kose. Snežana Đurišić često eksperimentira s različitim duljinama kose.

Rijetki se sjećaju kada je kosu oblikovala u kovrčave valove. Još manje je se sjećaju s dugim, glatkim repom. Pjevačica je jedva upisala fazu kada se odlučila hrabro staviti na ultrakratku frizuru.

Operaterka “Instagram profila” zadužena za talk show iskoristila je trenutak da se sjetno osvrne na vrijeme kada je “Snjeguljica” odlučila skratiti kosu.

To je podrazumijevalo učitavanje dotične fotografije, što je pak očekivano izazvalo mnoštvo komentara, unatoč tome što je fotografija stara osam godina.

Svoje mišljenje dali su oduševljeni obožavatelji popularne pop pjevačice; jedni smatraju da Đurišić jako lijepo stoji s kratkom kosom i naočalama, dok drugi smatraju da joj trenutna dužina najviše laska.

Općenito mišljenje je da ispletena kosa nije baš najbolja opcija za crte lica Snjeguljice; međutim, čini se da Vanja ne vjeruje u tu ideju. Za njega Snjeguljica predstavlja sve što je lijepo, a čistoća njihovu ljubavnu priču.

S više od četrdeset godina iskustva Đurišić je ostavio trag u glazbenom svijetu. On je čovjek kojeg se poštuje zbog njegovog rada i koji je u više navrata doveo javnost do plesa.

Ne samo da je imala uspješnu solo karijeru, već je i surađivala s mnogim drugim talentiranim umjetnicima i napravila mnogo hitova koji su završili visoko na ljestvicama. Njezin jedinstveni smisao za modu odgovara njezinom legendarnom identitetu i plavoj kosi.

Štoviše, presretna je što je majka dvoje djece, Vanje i Ane, koje su također krenule glazbenim putem. Snežana Đurišić ostaje tako popularna i divljenja vrijedna ličnost sa svijeta pop glazbe.

Najraniji simptomi mogu se pojaviti već u 40. godini života, no žene ih znaju zanemariti, pripisujući ih iscrpljenosti, stresu i slično, a ti simptomi mogu trajati godinama nakon posljednje menstruacije. Baš kao što mlade djevojke imaju mnogo pitanja nakon prve menstruacije, žene koje se približavaju menopauzi često su ispunjene istim upitima. Na navedeno je odgovorila ginekologinja dr. Ranjana Bacon, tijekom konzultacija u bolnici Manipal u Indiji.

Koji su prvi simptomi menopauze? Hormonalne promjene neizbježne su za menopauzu. To se događa jer proizvodnja u ženskom tijelu smanjuje estrogen, progesteron što dodatno utječe na fizičko, emocionalno, mentalno, socijalno zdravlje.

Ova promjena u hormonima rezultira različitim simptomima koji prate neredovite ili rijetke menstrualne cikluse i mogu uključivati: valunge, poznate kao valovi vrućine, noćno znojenje, suhu vaginu, bolan spolni odnos, urinarnu inkontinenciju, promjene raspoloženja i osjećaje depresije i tjeskobe. Svi ovi znakovi tipični su za menopauzu.

dr. Bacon također napominje da s menopauzom san može biti poremećen, uzrokujući osjećaj umora tijekom dana i razdražljivosti. Može doći i do smanjenja libida. Ostali simptomi uključuju neobjašnjivu tugu ili epizode plača. Simptomi menopauze mogu se kontrolirati tjelesnim vježbanjem. Mogu li promjene načina života pomoći u kontroli ovih simptoma? Jednom riječju – da.

Dr. Bacon kaže da jedna od stvari kod žena koje su zdrave zbog redovite tjelovježbe mogu dobiti blaže simptome menopauze, točnije valunge. Joga, vježbe disanja i masaža mogu biti od posebne pomoći. Osim toga, potrebno je pozitivno razmotriti hranjivu prehranu, učinkovito upravljanje stresom i prestanak pušenja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here