Dragana Mirković još uvijek nije spremna da kaže “Kraj!”

Poznata pevačica Dragana Mirković zablistala je na otvaranju Save u elegantnoj crnoj kombinaciji te time privukla pozornost svih prisutnih. Malo ko zna da je ova holza nju ispunjena uspomenama koje su je obilježile u karijeri.

Priznala je da joj je Sava centar od posebnog značaja jer je davne 1984. godine tamo snimila svoju prvu pjesmu i osvojila prvu nagradu na Međunarodnom sajmu glazbe “MESAM”. Bio je to početak njezine uspješne karijere i nezaboravnih trenutaka.

Navela je i značajne koncerte koje je održala 1995. godine kao jedan od dragocjenih jer je predstavljao ostvarenje njezinih snova. Kao posebno emotivan događaj istaknula je humanitarni koncert iz 2010. godine koji joj je ostavio dubok trag u sjećanju.

Ja sam zapravo prvi put kročio u Sava centar 1984. kada sam snimao svoj prvi album koji je označio početak moje karijere. Bio sam na Međunarodnom sajmu glazbe “MESAM” i izveo dvije pjesme, osvojivši prvu nagradu što je za mene bilo nevjerojatno.

Nakon svega došli su koncerti iz 1995. godine, za mene iznimno važni, jer su bili upravo ono što sam oduvijek želio imati, pogotovo u tom razdoblju jer su bili, što bi se reklo, “od štapa i konca”. Uslijedio je humanitarni koncert 2010. godine, tako da me za Sava centar vežu mnoge lijepe uspomene.

Moja energija nikada neće umrijeti. Zaljubljen sam u ljude i glazbu, u svoju publiku. Ja sam pozitivna i vesela osoba; to je ono što me drži godinama s istom količinom energije kao na početku. Samo ljubav to može.

Ne prekidam svoju karijeru, rekla je jedna od najpopularnijih pjevačica ovog dijela Europe. Dodala je: “Ne radim koncerte da bih pričala o pločama, ali volim publiku.

Kada odlučim da završim, to ću učiniti na vrlo emotivan način” – rekla je Dragana Mirković za Kurir. Objasnila je i kako vidi svoj razvod i budući život s voljenom osobom.

To je limunska trava, tropska trajnica koja vuče korijene iz jugoistočne Azije, kako u tlu tako iu sredini grmlja. Njegov miris je miris citrusne esencije limuna, blaži i slađi. Osim što lijepo miriše, ova biljka pruža mnoge blagodati za zdravlje. Zeleno lišće i stabljike izgledaju poput mladog luka.

Limunska trava se koristi u kuhanju u juhama i receptima za plodove mora, igra ključnu ulogu u mješavinama začina curry, a mnogi ljudi uživaju u čaju od njezinih listova. Napomena: prije upotrebe bilo koje biljke u ljekovite svrhe potrebno je posavjetovati se s liječnikom. Osim svoje primarne namjene, limunska trava ima i razne druge funkcije.

Široko je prihvaćen u tradicionalnoj narodnoj medicini kao prirodni lijek za poboljšanje probave i smanjenje vrućice, glavobolje, prehlade, bolova u želucu i visokog krvnog tlaka. Osim ove tradicionalne upotrebe, u modernim primjenama također se koristi za kontrolu insekata. Miris esencije limunske trave osvježava mnoge sapune i dezinfekcijska sredstva.

Sadrži mnoge vitamine i minerale koji su korisni za naše zdravlje, poput željeza, cinka i magnezija. Također ima veliku količinu vode – jedna šalica sirove limunske trave ima 47 grama vode.

Ova biljka nalik luku ne samo da ima fini miris limuna, već se koristi i za pripremu ukusne hrane. Prednosti limunske trave: moćna biljka s dobrobitima za zdravlje. Prijavljene aktivnosti limunske trave mogle bi biti rezultat postojanja nekoliko bitnih kemijskih sastojaka u normalnoj travi među kojima su flavonoidi, fenolni spojevi, tanini, antioksidansi i fitokemikalije. Ulje limunske trave destilira se vodenom parom iz lišća, trave ili cvjetnih vrhova biljke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here