U ovakvim vremenima globalne pandemije, svakome je teško. Svi se bore za život, a posebno su na gubitku oni koji su zaradili zabavljajući druge. Prije svega to se odnosi na glazbenike i pjevače, i to onda kad im je to bio primarni izvor prihoda.

Među najtraženijima je bila i bh. pjevačica Selma Bajrami, koja je svojedobno svjesno štedjela, a novac ulagala u druge poslove. Danas, može se reći, mnogi žive bez problema. Selmu smo na početku razgovora pitali da li joj je dosadilo nerad.

Sada, ovo što ću sada reći mnogi neće vjerovati. Naravno, fali mi pozornica, fali mi javnost¸ fali druženje, ali u posljednje vrijeme za vrijeme korone-odmor za mozak. Nemojte me krivo shvatiti, pozdravljam sve ovo.

Dobrodošli! Tijekom ove neaktivnosti stabilizirao sam se psihički, fizički i mentalno. Izbacio sam puno ružnog iz svog života. Nema zadimljenih birtija, nema noćnog rada, a valjda je sve to zbog toga što dugo radim, što sam dugo na sceni, pa dođe do zasićenja.

Moja velika želja je da, kad sve ovo prođe, napravim i snimim dobar album sa Brajom i Marinom Tucaković, kao nekad, pa da nakon toga par godina ne snimam ništa, samo glazbu videa za te pjesme. Nakon toga bih napravio dva velika koncerta u Tuzli i Sarajevu i tada bih samo lagano nastupao i pjevao. Želim otići u mirovinu s pedeset godina i polako se povući iz showa.

Naravno, pjesma će me pratiti cijeli život.“`
Na pitanje o vjeri, Selma je rekla: “Da, vjernica sam, ali mislim da je vjera samo vaša i ničija više”. U zadnje vrijeme sam se zaista posvetio duhovnim stvarima i svaki dan intenzivno prakticiram vjeru.

Vjera me ispunila i pomogla mi da strpljivošću prebrodim sve nedaće. Jednostavno, stabilizirao sam se: smirio sam se, drugačije gledam na život, drugačije razmišljam. Nisam više toliko impulzivan, postao sam puno stabilniji. Sada će hejteri pitati kako se okrenula vjeri, radeći provokativne fotografije.

Nema to veze jedno s drugim. Fotografije i pjesma su moje djelo; vjera je moja privatna stvar. Samo dragi Bog zna tko je tko, a ja se molim da budem bolja osoba. Ja najbolje znam, moja obitelj zna kakav život živim i ne zanimaju me ti psihičari.

Uskoro dolazi vrijeme kada će mnogi od njih ostati bez riječi zbog onoga što im Selma sprema. Posebno se radujem mjesecu ramazanu jer ako sam trebala pripremati iftare, ti dani i trenuci bili smo nešto posebno.

Nažalost, svi su izgledi da ću ovaj ramazan provesti u Beču daleko od roditelja i rodbine — ali moj sin je tamo.

Kaže nikad u životu i da to nikada ne bi tražila od druge osobe. Za mene je to licemjerje. Jer ako pogaziš svoju vjeru, pogazio si svoje ime i prezime. Ako ne poštuješ svoju vjeru kako ćeš poštovati tuđu? Voli svoje ali cijeni i tuđe. Da budem iskrena, više ni ne vjerujem u ljubav.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here