Jimmy Connors bio je teniski velikan, a njegove riječi imaju dodatnu težinu”, nedavno je komentirao Novaka Đokovića i njegovo izbacivanje s US Opena.

“Čovjek koji je igrao najbolji tenis ove godine, Novak Đoković, napustio je turnir u New Yorku u trećem kolu kada je izgubio od Rusa s australskom putovnicom Alekseja Popirina”, tako je Novak Đoković, najbolji tenisač svih vremena, završio natjecanje u New Yorku u trećem kolu.

Pobijedio ga je Rus Aleksej Popirin i ostao bez priliku obraniti Grand Slam srebro u Sjedinjenim Američkim Državama.

72-godišnji bivši tenisač i vlasnik osam Grand Slam naslova (uključujući pet US Opena) Jimmy Connors u svom je podcastu podsjetio sve “nevjernike” da ne otpisuju Novala Đokovića prerano.

– Kad aura oko tebe izblijedi u očima mladih, mnogi tada osjećaju da si nadmašiv. Đoković to sada prolazi nakon što ga je Po-pirin porazio. “Kad ostariš moraš više trenirati, raditi više, žrtvovati se više…” Nije jednostavno – Connors je zastao i dodao:

“Ponekad je teško, s 37 godina, tipu poput Đokovića održavati isti intenzitet iz tjedna u tjedan. Ali mislim da ga još ne možemo otpisati… oni koji već pokapaju Đokovića nisu u pravu.” rekao je Jimmy Connors analizirajući dosadašnji učinak Novaka Đokovića u sezoni u kojoj nije osvojio nijedan ATP trofej.

Od sebe uvijek očekuje najviše. Istina je da je u Parizu osvojio ono o čemu je cijeli život sanjao, da je sada osvojio sve važno što postoji u tenisu. Ali čak ni tako, ne vjerujem da mu se bliži kraj.

Istina je da su mu Olimpijske igre bile prioritet, istina da su promijenile njegov odnos prema nekim drugim turnirima. Ali siguran sam da nikad ne bi izašao na teren s manjim očekivanjima – jasan je Conors.

Helena nije jedina djevojka Zlatana Ibrahimovića. Ranije je bio u vezi s Mijom, a napokon ju je i zaprosio. Švedski napadač Zlatan Ibrahimović pojavio se ranije ove godine u intervjuu britanskog voditelja i kolumnista Piersa Morgana, koji je poznat po svojim oštrim kritikama na račun Novaka Đokovića.

U emisiji se otvorio i otkrio aspekte svog osobnog života, uključujući zašto u njegovoj kući nema obiteljskih fotografija, zašto nije oženio Helenu Seger, a priznao je i da je svojedobno bio zaručen za konobaricu Zlatan s Mijom Olhage za dvije godine. Upoznali su se još na Cipru na treningu kada je on igrao za Malmo, a ona je konobarila. Rekli su jednom prilikom da je imala 27 operacija kako bi izgledala kao on.

Jedan od pisaca, Magnus Gerten, rekao je: “Podijelio je uvide koje moram tajiti iz poštovanja prema njoj.” Napomenula je da njihov narativ ilustrira bol koju ljubav može izazvati kada krene po zlu. “Gledala je kako se sve odvija iz neposredne blizine. Nije baš ugodno, a sumnjam da je ijedna djevojka nogometaša u Švedskoj prošla tako nešto,” primijetio je Gerten.

Više od dva desetljeća Mia je prepričavala svoj susret s Ibrahimovićem i priču o njihovom susretu. Tada je bivša zaručnica Zlatana Ibrahimovića otkrila da je jako sramežljiv te je cijeli dan proveo u kafiću, pa joj je pravio društvo. Nije imala pojma tko je on, ali ga je cijenila kao pojedinca. Nije baš sigurna da je to pomoglo jer ispada da je on “Onaj od Malene”. Te godine u Švedskoj Henrik Larsson tek je trebao postati međunarodna nogometna superzvijezda. A samo nekoliko godina kasnije, kada je njezina veza s Larssonom bila uvelike gotova, Mia se zaljubila u još jednu buduću sportsku megazvijezdu u Andersu Svenssonu. Hormoni-R-Us, ili što? Sve to zvuči više nego pomalo apsurdno. Još jedan Mijin spin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here