Prije nekoliko mjeseci Ana Bekuta odlučila je otići u mirovinu koja se nije činila takvom u kojoj je smanjila obim posla i nastupa. Termini tijekom cijelog ljeta bili su odavno rezervirani pa je ovu sezonu provela uglavnom na jadranskoj obali, nastupajući i uživajući uz more.

No, od ožujka prošle godine umirovljenica je, što je stekla u sadašnjoj 64. godini života, a ispričala je i zanimljivosti o svojim primanjima. Mirovina Ane Bekute – još jedna? Naime, Marija Šerifović je u emisiji Zvezde Granda rekla da je i njena majka Verica na isti način ostvarila mogućnost zarade s obje strane.

Nedavno je, kaže, čitala svoju mirovinu i vidjela da joj je radni staž uračunat do 2013. godine. To znači, kako je navela, da poljoprivrednik plaća doprinose za mirovinski staž. No 2014. postala je uzdržavana umirovljenica.

Ima farmu i stoku koja nije dala… ispričala je. Njezina kći na ročištu je izjavila da čuje i razumije odluku. Godinama se ne viđa s ostalom djecom, a zabranjen je i Aci Lukasu…

– Imam dvije mirovine, jednu austrijsku i jednu našu – rekla je tada Ana.

– Pa da baš kao Verica – rekla je Marija.

Ceca Ražnatović je istakla da će Ana dobiti treću penziju, a to je potvrdio i Saša Popović.

– Dobićete trećinu od ‘Granda’ – dodao je Popović.

Ipak, pjevačica je jedna od onih koja nikada nije brojala nule na računu. “Ali najvažnija mi je ljubav mojih obožavatelja i da svaka nova pjesma bude veći hit od prethodne.” Ona kaže. “Oni su ti zbog kojih želim biti bolji svaki dan.” dodaje ona.

Brankino srceparajuće otkriće o odlasku sina sa Snajkinom djevojkom. „Ej Branka, celo jebeno selo ti se smeje sin ti je otišao sa Snajkinom drugaricom, ja samo kukam da će me gurnuti u grob. Gospođa Branka, 60 godina, rodom je Dalmatinka, odgajana u školi mišljenja “razvod je grijeh” i, kako tvrdi, također učiteljica na Svetoj zemlji.

Kakvu je razaru osjetila ova žena kada je saznala za razvod sina, za nju najveću tragediju, može se samo zamisliti. “Samo sam stenjala i prepričavala svoje iskustvo. Nekoliko sam dana sabirao svoje misli, posežući za jednom osobom za drugom,” kaže sad lupajući u srcu.

Gospođa Branka svoju tugu izražava riječima: “Sin mi je spomenuo da je tako kako je opisao, da se razvodi od prve žene i da ja tu situaciju ne mogu promijeniti. Ali nije ulazio u dublje rasprave. Malo toga mogu saznati Žena, koja im je bila prijateljica, možda su se sreli negdje drugdje jer je naša zajednica prilično mala – rekla je uzdahnuvši – Ne može biti odavde, rekli bi mi za nju.

Nešto se svakako događalo između njih, ali on u ovom trenutku nije trebao znati kako ili kada. Na kraju je odustala od osjećaja da doista neće dobiti ničiju pomoć i da bi je sin mogao ostaviti ako bude čekala u tom očajnom stanju. “Rekla sam im da mi dovedu unuku dok se sve ne riješi, ali onda moja snaha kaže da dijete pripada njoj i da smo mi svi najgori ljudi koje možete zamisliti.

Razumijem njezinu perspektivu; u trenucima ljutnje, bijesa i ljubomore vjerojatno bi se i sama tako osjećala. Želim da se sabere jer su u ovom trenutku njezine riječi otrovne “Ova situacija će me izjedati i dovesti do mog kraja zadržavajući fasadu snage; Ne mogu podnijeti da izgubim sina i unuka”, rekla je.

Najizazovniji aspekt za nju bio je to što ju je tijekom poziva njezina voljena šogorica optužila da je sve njezina odgovornost, da se uvijek zauzimala za njega i da ju nikada nije podržavala kada je izrazila svoju zabrinutost u vezi s njim “Njene pritužbe bile su usmjerene isključivo na njegov. Nedostatak doprinosa kućanskim poslovima. izražavajući frustraciju što su sve odgovornosti pale na nju.“`

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here