Janina je soba s igračkama s tri godine nažalost zamijenila bolničkom, no dugotrajna liječenja nisu joj skidala osmijeh s lica.

Njena najveća radost je muzika, a muzička zvijezda koju obožava i koju je sanjala da upozna je Milica Pavlović.

Dodala je: “Htjela sam podijeliti jednu informaciju sa svima vama… Kao što znate, moja rođendanska želja je bila da svi zajedno učinimo jedan lijep, human čin… i htjela sam podijeliti sa svima vama da smo uspjeli” započela je pjevačica.

Milica je počela sa suzama u očima: „Sakupili smo tim iznosom 6.000 evra na moj rođendan, od čega ti sada činiš jedan deo, da ispoštuješ moju rođendansku želju – a Jana ide u oktobru u Tursku na lečenje matičnim ćelijama.

Zanimljivo je da je Milica zamolila prijatelje da joj umjesto poklona za rođendan donesu koverte s novcem.

Ideja pjevačice je od samog početka bila da novac proslijedi u humanitarne svrhe, a ujedno su i njeni gosti bili obaviješteni gdje je otišao njihov novac i u kakvoj su divnoj “akciji” sudjelovali.

Ovdje dolazi ideal, jaz između partnera na koji utječu i biološki i društveni čimbenici. Tema dobne razlike među romantičnim partnerima neprestano je izazivala razgovore i zanimanje. Ima onih koji tvrde da postoji optimalni dobni kontrast između partnera, dok drugi tvrde da dob ne postoji u potrazi za uspješnom vezom.

Viktor Vorotinsev, psiholog na Let’s Talk.online, govori o različitim komponentama vezanim uz dobne razlike, njihov utjecaj na veze i postoji li idealna dobna razlika. Biološki elementi Žene postižu najveću razinu plodnosti između 20. i 24. godine. Muškarci svoj vrhunac doživljavaju između 25. i 30. godine.

Stoga su idealne razlike u dobi za reprodukciju općenito između pet i deset godina. Međutim, moramo imati na umu da reprodukcija nije jedini utjecaj veze. Društveni i kulturni utjecaji Na percepciju razlike u dobi utječu društvene i kulturne norme.

Dok neka društva odnose s velikom dobnom razlikom smatraju prihvatljivima, druga ih smatraju tabuom. Na primjer, u većini zapadnih kultura sasvim je normalno da mlade djevojke izlaze s vrlo starim muškarcima, dok veze s mladim muškarcima i starijim ženama često nailaze na društveno neodobravanje. Odvojene komponente Osim bioloških i socijalnih aspekata, dobne razlike ovise i o elementima osobne razine analize.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here