Novak i Jelena Đoković otkrili su kako se bore protiv stresa. Biti jedan od najpoznatijih tenisača može biti vrlo stresno. Novak je često pod lupom javnosti.

Svjetski je poznat po savršenoj igri, koja bi lako mogla postati iscrpljujuća, zar ne? Za ovaj par, pak, tiring je pronašao jedinstven način da se opusti i otpusti svu tu negativnu energiju.

Živjeti pred očima javnosti može biti prilično teško, ali morate pronaći načine da ostanete u mentalnoj formi. Novak i Jelena Đoković odlučili su se za silvoterapiju, odnosno šumsku terapiju kojom se lakše nose sa stresom i tjeskobom.

Silvoterapija se temelji na konceptu da kontakt s prirodom može poboljšati fizičko, mentalno i emocionalno zdravlje. Đokovići su na Instagramu pokazali kako to rade grleći drveće, a to im pomaže da se napune pozitivnom energijom.

Dodir s prirodom je i lijep i terapeutski. “Mudro društvo” piše da silvoterapija, koja dolazi od latinske riječi za šumu, propisuje praksu interakcije s prirodom kao lijek za dušu i tijelo.

“Jelena radi stvari na svoj način”

Supruga najboljeg svjetskog tenisača Novaka Đokovića, Jelena Đoković, više je puta dokazala koliko poštuje svoju svekrvu Dijanu Đoković. Naime, jednom prilikom nakon Noletove velike pobjede na Australian Openu, Jelena je podijelila fotografiju Dijane i kratko napisala “Majka”.

S druge strane, Dijana je jednom prilikom priznala da se nikako ne slaže s načinom na koji Novak i Jelena odgajaju svoju djecu; međutim, ona se ne miješa.

– Nažalost, u rijetkim prilikama kada dođu, netko je izgradio svoju obitelj i oazu. Jelena radi neke stvari na svoj način. Događa se, pogotovo s prehranom, koju ne podržavam – rekla je Dijana jednom prilikom.

– Kad god ima vremena, trudimo se da se vidimo, odemo na jezero, prošetamo… Dođu kod nas, da unuci osjete toplinu bakinog doma. Obožavaju moje poznate palačinke.

Uvijek se čuje: “Bako, spremi nam palačinke!” I onda se natječemo: “Koje želite, bezglutenske ili normalne?” Stefan kaže: “Bako, normalno — pusti bezglutenske” smješkajući se u emisiji “Dok dok se smeju anđeli spavaju”.

Jeste li ikada osjetili otekline na rukama ili nogama i pitali se što bi moglo biti iza toga? Ova nadutost može biti znak težine vode, inače poznate kao edem. I najmanji komadić neprimjećen ponekad može uzrokovati ovaj problem. Također, i najsitniji komadić neprimjećen ponekad može uzrokovati ovaj problem. Evo nekoliko načina za ublažavanje situacije. Osjećaj nadutosti i nelagode može se pripisati prekomjernoj količini tekućine u tijelu.

Štoviše, zadržavanje tekućine može biti povezano s nekim vrlo ozbiljnim zdravstvenim problemima poput problema sa srcem ili bubrezima. Ako imate ovo i zanimaju vas načini na koje možete pomoći u smanjenju zadržavanja vode, možemo s vama podijeliti neka rješenja koja su savjetovali stručnjaci. Znakovi otekline. Edem je poznat kao zadržavanje vode; to je stanje u kojem tijelo zadržava više tekućine nego što je potrebno, što dovodi do oticanja.

Simptomi tipično povezani s ovim stanjem su nadutost, nadutost i opća ili specifična nelagoda (osobito u rukama, gležnjevima i stopalima). Može biti uzrokovano nekoliko čimbenika poput prevelikog unosa natrija, dugog sjedenja, hormonalnih promjena ili drugih zdravstvenih problema kao što su bolesti srca ili bubrega.

Dok oteklina može nestati sama od sebe u nekim slučajevima, u drugim slučajevima treba potražiti liječničku pomoć. Sljedeći su drugi simptomi koje ćete vjerojatno osjetiti: Oticanje oko područja trbuha zajedno s natečenim nogama, stopalima, rukama i gležnjevima koji će izazvati nelagodu na zahvaćenim dijelovima, kao i uzrokovati ukočenost zglobova i fluktuacije težine koje nisu drugačije objašnjene .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here