Novak Đoković se nije štedio za nakon rane eliminacije s US Opena.

Popirin je u trećem kolu svladao Đokovića rezultatom 3:1. (Australci-)

Svaka čast njemu i njegovoj momčadi, igrao je bolje tog dana. Sigurno nisam imao najbolji dan. Onako kako sam se osjećao. Način na koji sam igrao od početka ovog turnira. Prolazak u treći krug također je za mene već uspjeh.

Svakako, najgori servis ikada. Na tako brzoj površini. Bez servisa nije moguće dobivati ​​mečeve. Pogotovo protiv tipa koji je u formi kao Aleksej. Užasan meč za mene,” rekao je Novak na početku pressice.

Sjajan je na Olimpijskim igrama, komentira Novak.

“Drugačija podloga u odnosu na Pariz… Potrošio sam puno energije nakon tog zlata, došao sam ovdje i nisam bio svjež psihički i fizički. Ostao sam bez goriva, nije bilo fizičkih problema, ali ni plina. Nisam se našao, to je sve u redu, imat ću vremena da se saberem i razmislim o tome što me dalje čeka.

Rekao je i da se psihički mučio tijekom utakmice.

Petljao sam s ovim i onim, a onda sam izgubio temelj toga — tajming, ritam, tempo, sve. Imao sam mnogo psihičkih borbi. Bio sam daleko od svoje najbolje razine uopće.

Fizički sam se osjećao dobro: psihički sam svjež jer je slam i igram dobro. Raspada se u komadiće. Ali neka tako bude; možda su ovakvi događaji zbog Olimpijskih igara…

Đoković ne biva često ovako rano nokautiran.

“Sada sam zgrožen nakon poraza. Bio sam siguran u vezi s više pobjeda nego poraza na svim turnirima; sada to ne želim čuti. Zgrožen zbog poraza. Ljut uzrujan nakon poraza, ali sutra je novi dan.

Ne možete se sjetiti da je Đoković ikada imao 14 dvostrukih servis grešaka u jednom meču.

Moja igra se potpuno raspala. Nisam svjež… Brzi uvjeti, totalno drugačiji od onoga gdje sam trenirao i pripremao se. Bilo mi je mučno, ovdje, igrati na ovaj način i osjećati se na ovaj način.

Ponekad bih se ponašao i osjećao kao amater. To je realnost, dio sporta. “Na Olimpijskim igrama”, došlo je do ogromnog pražnjenja – pojavila se takva misao trebam li uopće doći ovamo; neslavno završio, idemo dalje.

Ovo je prvi put od 2017. da će Đoković završiti sezonu bez osvojenog Grand Slama.

Imao sam osjećaj da mogu osvojiti naslov na Roland Garrosu, ali tamo sam se ozlijedio. Finale Wimbledona… Olimpijske igre bile su najveći cilj, tamo sam dao sve od sebe.

Ako je takva godina da se osvoji samo to zlato, prihvaćam to, čekao sam je Najslabija sezona rezultatski u zadnjih 15 godina, tako se osjećam, ali tako je.

Nole još ne razmišlja o konačnom Masteru…

“Udijelio šamare za sutra i sljedeći tjedan. Vraćam se u Beograd pa ću vidjeti kako ću se osjećati dalje”, završava Novak Đoković.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here