Bivša učesnica “Zadruge” i supruga Kristijana Golubovića, Kristina Spalević, proslavila je rođendan. Tada joj se dogodilo nešto što nije mogla očekivati.

Kako danima nema vijesti s njezine strane na društvenim mrežama, mnogi njezini obožavatelji zabrinuli su se što se događa kada se Kristina javila i objavila:

– Ljudi, dosta vas mi je pisalo jer me nema na mrežama, što je čudno ovih dana – počela je Kristina, a onda otkrila da je ukraden.

– Jučer sam izgubio telefon i torbicu, našao sam sinoć. Umirala je od želje da to ne mogu prebaciti u prepuni oblak sa svojim dječjim sjećanjima Torbica Sreća Odgovaranje na poruke jednu po jednu sada. – rekla je Kristina volim te

Golubovićeva je pokazala 18 pari cipela koje je bivši zadrugar kupio nakon što joj je poklonio čestitku, a Kristina nabraja još pehova koji su je zadesili.

– Hvala ti, zaručniče, što si iz dućana donio kući dvije desne tenisice. Izgubio sam telefon i novac (barem sam našao telefon).

Ideš mi na živce, a klinci kao da su popili po 20 red bullova, gubim se… Sad mi reci jel ovaj bio vrijedan – napisala je Kristina Spalević.

Hipotenziju karakterizira abnormalno nizak krvni tlak koji pojedinca može spriječiti u obavljanju svakodnevnih aktivnosti i učinkovitom funkcioniranju. Osobe s hipotenzijom obično osjećaju vrtoglavicu nakon naglog ustajanja, zajedno sa sve većim osjećajem umora i slabosti tijekom cijelog dana. To, kao rezultat, smanjuje njihovu sposobnost obavljanja rutinskih dnevnih zadataka.

Dr. Olga Ličina, mag.sc., klinička nutricionistica: ističe ključne točke što izbjegavati na svom jelovniku kao i svakodnevne navike koje mogu ublažiti tegobe zbog niskog tlaka i poboljšati opću dobrobit. Krvni tlak je sila pritiska krvi na stijenke arterija dok one raznose krv po cijelom tijelu. Ova brojka nije čvrsta, već varira kako bi zadovoljila različite zahtjeve tijela. Naučite razumjeti da je apsolutno normalno da se razine krvnog tlaka mijenjaju tijekom dana.

Različite stvari – poput držanja, raspoloženja, disanja, tjelovježbe i sna – utječu na krvni tlak. U bilježenju krvnog tlaka koriste se dva broja. Prvi broj odražava tlak u arterijama na vrhuncu kontrakcije srčanog mišića dok pumpa krv (sistolički tlak). Drugi broj odražava arterijski tlak dok srce miruje između otkucaja (dijastolički tlak). Oba se mjere u milimetrima žive (mmHg).

Očitanje krvnog tlaka manje od 90/60 mmHg smatra se niskim krvnim tlakom. Potencijalni znakovi i simptomi tako niskog krvnog tlaka mogu biti: zamagljen vid ili gubitak vida na jednom ili oba oka, smetenost, vrtoglavica, nesvjestica, mučnina sa ili bez povraćanja, pospanost, slabost. Je li prehrana važna za osobe s niskim tlakom?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here