Najbolji svjetski tenisač Novak Đoković nalazi se u New Yorku i priprema se za US Open na kojem je nedavno pobijedio.

U to vrijeme njegova supruga Jelena nije bila uz muža jer je bila sama s djecom; izašli su u večernju šetnju.

Onda je odjednom ono što joj se ukazalo pred očima natjeralo suze sretnice da joj poteku niz lice.

“Bože, kako brzo rastu”, napisao je Đoković ugledavši njihove sjene na podu i Stefana i Taru kako se približavaju njenoj visini.

Jelena je s emojijima suza u očima i srcu podijelila scenu na Instagramu i dobila pregršt lijepih komentara.

A prisjetimo se, Jelena Đoković preotvoreno je progovorila o odgoju djece, otkrila tko joj je primarna muza na majčinskom planu te iznijela kako postaviti granice i biti strog prema djetetu, a pritom pokazivati ​​ljubav ad infinitum.

“To je dobro pitanje, kao roditelj i sam često razmišljam kako svojoj djeci biti dovoljno jasan, a i kako biti dovoljno autoritativan da postoje određene granice koje ne smiju prijeći.

Mnogo puta mi je teško ako sam Nisam emocionalno reguliran, ako me osjećaji preplave. To je razlog zašto mnogi roditelji reagiraju preblago ili prestrogo, djeca nemaju ravnotežu i postojanost od strane svojih roditelja normalno okruženje kako bi se mogla razvijati”, rekla je svojedobno medijima Jelena.

Liječnik će pažljivo pregledati vašu povijest bolesti i simptome. Nakon toga će uslijediti fizički pregled gdje liječnik od vas traži da isprobate nekoliko pokreta lica uključujući: Otvaranje i zatvaranje očiju dok podižete obrve. smijeh Ponekad vam liječnik može preporučiti da odete na magnetsku rezonancu.

Vaš bi liječnik također mogao organizirati posjet specijalistu za bolesti uha, nosa i grla; neurologija; ili neurokirurgiju kako bismo razgovarali o daljnjoj skrbi. Liječenje paralize lica razlikuje se ovisno o njenom korijenskom uzroku i može uključivati ​​ako imate tumorsku masu, magnetsku rezonanciju (MRI), kompjutoriziranu tomografiju (CT) i elektromiografiju (EMG).

Na primjer, u slučaju da se ustanovi da osoba ima paralizu lica kao posljedicu razvoja moždanog udara, tada bi liječenje trebalo prvo biti usmjereno na liječenje samog moždanog udara. Naprotiv, ako je pareza uzrokovana tumorom, tada će napori vašeg liječnika biti usmjereni na uklanjanje tumora.

Ako je Bellova paraliza uzrok, liječnik može preporučiti lijekove i vježbe usmjerene na jačanje mišića lica. Postoji obilje nekirurških i kirurških tretmana za paralizu lica: kortikosteroidi za liječenje upale i oticanja facijalnog živca, antivirusni lijekovi u slučaju infekcija. Liječenje se temelji na osnovnoj etiologiji.

Injekcije botoxa koriste se u liječenju sinkinezije; ovo je sekundarno stanje koje je posljedica Bellove paralize i dovodi do nevoljnih pokreta mišića. Terapeutske intervencije nastoje fizičkim sredstvima poboljšati simetriju lica, povećati mišićnu snagu i uspostaviti koordinaciju pokreta lica, dok je cilj logopedske obnove govora i funkcije gutanja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here