Vardar, Triglav i svi ostali duboko su dirnuti teškim zdravstvenim stanjem Bore Đorđevića koji se već nekoliko dana nalazi u Kliničkom bolničkom centru u Ljubljani.

Tek kasnije je na Facebook stranici benda službeno objavljeno da mu je dijagnosticirana teška upala pluća te da je zbog toga hospitaliziran; kasnije također spojen na respirator.

Kako se navodi, Bora je još u travnju obolio od teške upale pluća i s tom je dijagnozom nastupio na velikom koncertu u Ljubljani 20. travnja ove godine na proslavi 45. godišnjice grupe. Kakav umjetnik. Kakva Čorba!

Dokazao nam je da smo u krivu organiziravši cijeli koncert dok je bio bolestan.

To je za Kurir potvrdila Tamar Goričanec, TV i radijska voditeljica iz Ljubljane, s kojom smo razgovarali tijekom posjeta gradu.

Bio sam na tom koncertu. I to mu je bio jedan od posljednjih koncerata koje je održao. Bilo je prekrasno. Do samog kraja nismo ni znali hoće li moći pjevati jer je bio u KBC-u, teško bolestan od dvostruke upale pluća.

Ipak je nastavio i održao koncert kao da mu ništa nije u redu i kao da je još mlad čovjek. Spasioci su cijelo vrijeme stajali pokraj pozornice, kako rekoh, da mu se iznenada nešto ne dogodi… Bilo je tako lijepo; do ovog trenutka drhtim kad se toga sjetim – povjerila nam je potom dodala radna kolegica Tamara

Riblju čorbu slušam odmalena. Živi u Ljubljani, ali nikada nije imao priliku da se upoznaju, naprave nešto zajedno.

Poznavao sam mnoge, ali svi su mi rekli da je on sjajan čovjek i da voli razgovarati sa svima. – Nadam se da će mu biti bolje i da ćemo moći popiti tu kavu – optimistična je voditeljica.

Imala je poruku i za Boru:

Dragi Boro, izdrži! Ti to možeš! Imaš rock, imaš roll u sebi, ali možeš više od toga – rekla je Tamara.

Jadna isprika gospođe Branke da joj je sin otišao sa Snajkinom djevojkom. “Ej Branko, celi te selo ismejava, a sa Snajkinom drugaricom otisao sinovac: aaaaaaa samo ja kukam do groba.” Gospođa Branka (60) rodom iz Dalmacije, došla je uvjerena da je razvod grijeh i, kako kaže, također uči i Sveto pismo;

Zamislite da ste saznali da vam se sin razvodi, a zapravo je to najveća tragedija za ovu ženu. “Samo sam stenjao i dijelio svoje iskustvo. Danima zaredom, shvatio bi sada, uvlačeći se u kontakt jedan za drugim,” srce mu je i dalje lupalo.

Gospođa Branka svoju tugu izražava riječima: “Moj sin je rekao da je tako koliko je on opisao, da se razvodi od prve žene i ja ne mogu promijeniti situaciju. Ali nije ulazio u detalje

Postojala je neka vrsta veze između njih, ali kako i kada, u ovom trenutku nije važno. Nakon što je shvatila da joj neće biti pomoći i da bi je sin mogao ostaviti ako nastavi šiziti, naišla je na neku vrstu prihvaćanja. “Jesam im rekla da mi dovedu unuku dok se sve ne sredi, onda je moja snaha krenula u to da je dijete njezino jer smo mi svi najgori ljudi koje možete zamisliti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here