“Puls Srbije,” emisija – mimo Bata Spasojević inače poznati dizajner i Ljubomir Radanov, kulturni urednik Kurira, svoja su viđenja dva značajna filmska festivala podijelili kao utisci sa 30. Sarajevo Film Festivala i 59. Filmskih susreta u Nišu: atmosfera, organizacija, ali i modne odabire koji su obilježili crvene tepihe ovih događaja pod lupom uzeli su do kraja.

Otkrili drugi prisutni u društvu
Ljubomir Radanov, koji je prisustvovao oba festivala, najprije je govorio o Filmskim susretima Niša, ističući da je važno da se glumci nakon prošlogodišnjih sporova vrate ovoj manifestaciji.

Prvi dojam iz Niša je da su se glumci konačno vratili na festival. Nakon prošlogodišnjeg bojkota, sada su svi opet tu, što je izuzetno važno za najstariji festival u Srbiji.

To je festival na kojem glumci biraju nagrade i to treba ostati tradicija, rekao je Radanov, dodavši kako se nada da će iduće godine crveni tepih biti prisutan svaki dan festivala, a ne samo na otvaranju i zatvaranju.

Radanov je primijetio da neki filmovi nisu prošli selekciju; ovo ga je iznenadilo.

– To govori da imamo dovoljno domaćih filmova, što je pozitivan znak za srpsku kinematografiju – dodao je.

Što se tiče Sarajevo Film Festivala, Bata Spasojević je istaknuo njegovu važnost i glamuroznu atmosferu, usporedivši ga s manifestacijom u Cannesu.

– Sarajevo Film Festival je ove godine bio na nivou. Bio sam gost prošle godine i imao reviju na Jahorini, ove godine je crveni tepih posebno glamurozan. Mnogi su se potrudili da budu besprijekorni, što festivalu daje dodatnu draž – rekao je Spasojević.

Dodao je kako je Sarajevo uspjelo stvoriti atmosferu sličnu velikim europskim festivalima, koja je zaista zapanjujuća.

– Bosanci su to dobro odradili, moram priznati. Ovdje nemam takav crveni tepih – zaključio je.

Poseban dio revije bila je analiza koja je pala na modne odabire s crvenog tepiha. Prva je na redu bila Seka Aleksić. Njezin odabir haljine privukao je veliku pozornost.

– Seka je besprijekorna i uvijek se besprijekorno obuče, pa je ovaj put sigurno bila u haljini Ricka Owensa. Kad prođe crvenim tepihom, uvijek netko slijedi njezin stil. E, pa svaka čast Seki jer je ona primjer odijevanja za ovakve prilike.

Haljina je savršeno pristajala njezinoj figuri, očito dobar posao njezinog stilista. Ono što najviše izbija je samopouzdanje kojim ona zrači – dodao je Spasojević.

Festivalski nastup Seke kao zanimljiv opisuje Ljubomir Radanov:

– Na crvenom tepihu Seka Aleksić napravila je pravi bum. Zanimljivo je da je bosanski mediji nisu prepoznali na zatvaranju festivala jer nije bila najavljena u službenom protokolu.

Morali smo im reći da je to Seka Aleksić. Ledeno se uspjelo vidjeti kako je njezina pratnja privukla gotovo više pažnje nego sama Seka, što je samo pridonijelo njenom glamuroznom izgledu. Jednostavno je dominirala crvenim tepihom i zaslužila je sve pohvale – rekao je Radanov.

Na crvenom tepihu, u društvu Viktora Savića, bila je i Nina Seničar, a Bata Spasojević je i za nju imao puno lepih reči.

– Nina Seničar još jednom je pokazala kako treba izgledati jedna dama na crvenom tepihu. Odabrala je haljinu koja je 100% isticala njenu figuru i prirodnu ljepotu uz laganu šminku.

Ovo je također primjer kako šminka ne smije biti opterećujuća. Treba samo isticati prednosti nečijeg lica. Elegantan je bio i Viktor Savić, možda s nekom drugom bojom odijela – ali svakako su bili lijep par.

Maja Berović, a za festival obučena ne primijeti se svojim smelom modnim izjavom:

– Maja Berović odabere smeli izgled, stoje zanimljivo videti na crvenom tepihu. Haljina ima zanimljivu teksturu i materijal te je raskošan i u skladu sa događajem.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here