Već 31 godinu, od 1993., mali kiosk na Bulevaru oslobođenja u centru Novog Sada u kojem se prodaju hamburgeri i druga brza hrana pripada Lepoj Breni.

O tome Brena nikada nije javno govorila, a Novosađani nisu imali informaciju da je upravo ona vlasnica kioska s hranom.

– Svi znaju da je Brena prodala svoju Grand produkciju, ali malo ko zna šta ima u rezervi: drugi posao, kojem se sada očito više posvetila. U samom centru Novog Sada vlasnica je fast fooda u kojem se uglavnom služe hamburgeri.

Zato trenutno raširenih ruku dočekuje njen povratak gazdarici – otkrio je nedavno izvor blizak pjevačici za “Srpski telegraf”.

Kažu da njezin rad sada blista, a mnogi TikTokeri dolaze u bar radi slikanja ispred.

Podsetimo, kako je Kurir pisao 2019. godine, Breni ovaj posao zapravo nije pošao za rukom jer je, prema podacima APR-a, 2013. godine ovaj kiosk bio registrovan kao mikropreduzeće sa šest zaposlenih i ostvario gubitak od 870.000 dinara. 

Stvari se nisu popravile ni sljedećih godina; tako je Brena 2015. godinu zaključila s gubitkom od 438.000 dinara. 2017. godinu zaključio je nevjerojatno daleko u minusu: 1.421.000 dinara.

Jedini prihod koji je ostvarila u 2018. godini, prema dostupnim podacima Agencije za privredne registre, bio je 42.000 dinara. U 2016. godini iznosio je 21.000 dinara.

Prema kineskom vjerovanju, postoje tri predmeta koje nikako ne smijete držati u kući jer se smatra da donose tugu i nesreću. Slučajno imate dom koji je i lijep i udoban, ali imate osjećaj kao da se gušite unutar njegovih zidova. Ne doslovno, naravno. Čak i nakon što je preuređenje obavljeno, i dalje se čini da je potrebna još jedna stvar.

Kinesko vjerovanje ovo smatra pokazateljem prirode funkcioniranja ispunjenog prostora. Tri posebna elementa, uz druge čimbenike, stvarno utječu na atmosferu u cjelini—pomažući u njegovanju tog osjećaja apatije i ravnodušnosti prema životu i onima oko nas. Ako se želite riješiti negativne ili ustajale energije u svom domu, ove tri stvari morate odmah izbaciti.

Umjetno cvijeće Umjetno cvijeće predstavlja lažno cvijeće koje vaš dom čini turobnim kao ništa drugo. Kaže se da je svježe cvijeće za žive jer dolazi od živih biljaka, ali kada se osuše, mrtvima se daju i lažni i osušeni umjetni aranžmani. Ručno vezani buketi, koliko god bili lijepo dizajnirani, ne mogu zamijeniti ni najjednostavniji raspored tratinčica u prirodnoj veličini.

Živi cvijet u najskromnijoj posudi energizira prostoriju. Stoga razmislite o stavljanju orhideja, floksa ili čak trave, a ne o korištenju mrtvih cvjetnih aranžmana.

2. Razbijeno posuđe Dobro je izbjegavati držanje razbijenih šalica, tanjura ili drugog posuđa u vašem domu, čak i ako curi. Prema kineskom praznovjerju, ove pukotine trajno predstavljaju najveću količinu negativnosti u domu i kuhinji. Takve predmete morate odmah izbaciti s okom kako biste se spasili od mogućih rana!

U povijesti je posuđe predstavljalo bogatstvo i bogatstvo, tako da svaki čips znači gubitak vlasnikovog bogatstva. U svom domu držite samo svježe, lijepo posuđe kako bi bio pun sreće i raspoloženja!

3. Nošena obuća i odjeća
Na kraju, razmislite o svojoj staroj odjeći i obući. Nešto dotrajalo, nešto što je stajalo besposleno ili nešto što jednostavno ne pristaje nije vrijedno posjedovanja.

Od njih će mnogo više koristi imati beskućnici ili oni u potrebi. Time ćete biti bolji i vi, osim primateljima. Bijeda, siromaštvo i stanovanje. Što se tiče nepotrebnih stvari, evo prijedloga: kada želite nabaviti nešto novo, istog trenutka odbacite staro. Sigurno će napraviti mjesta za onaj par kvalitetnih cipela ili kaput koji ste priželjkivali!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here