Jovana Jeremić odlučila je s kćerkicom Leom otići na odmor, a sada je za medije progovorila o svojoj drugoj trudnoći.

– Nisam u stanju kilograma, više sam, još nije vrijeme da postanem vitkija i fitija Tinako se sada kukhala sprema za svjetsku karijeru na Pinku, naravno.

Tada je otkrila i da namjerava otputovati u Ameriku, ali poslovno.

– Prelepa sam u novembru otišla u Ameriku, a možda i ranije, javlajem vam se neće biti pauze.

Posla ćemo imati napretek, nećemo samo izvještavati već ću raditi i ozbiljne intervjue koje planiram tamo da radim.

Ne čudi se intervjua s Donaldom Trampom – rekla je Jovana u emisiji “Premijera Vikend Specijal”.

Natrijev bikarbonat (NaHCO3) ili soda bikarbona je kristalni prah. Nije samo svestran nego i višenamjenski i široko se koristi u kućanstvima, kao iu mnogim industrijama. Ova prekrasna tvar, s dugom i zanimljivom poviješću, primjenjivana je u mnogim različitim područjima — od kuhanja do medicine, pa čak i kao učinkovita smjesa za čišćenje.

Soda bikarbona—sastoji se od natrijevih iona (Na+), bikarbonatnih iona (HCO3-) i vode—razgrađuje se zagrijavanjem i proizvodi natrijev karbonat, vodu i ugljikov dioksid.

Upravo ta esencijalna reakcija daje sodi bikarboni njezinu učinkovitost u pečenju i čišćenju. Zajednica pekara nadaleko je prepoznala važnu funkciju sode bikarbone. U kombinaciji s kiselim sastojcima, kao što su jogurt, limunov sok ili ocat, početak kemijskog procesa pokreće soda bikarbona.

Tijesto se diže procesom i postizanjem lagane konzistencije; plin je izbačen. Ova reakcija ima golemu važnost, uvelike doprinosi mnogim formulama za ukusne kolače, kolače i kruh. Soda bikarbona nalazi široku primjenu u medicini za mnoge ciljeve. Glavni cilj sode bikarbone bit će djelovati kao antacid neutralizirajući želučanu kiselinu— dakle smanjujući simptome povezane s žgaravicama i probavnim smetnjama.

Osim toga, može se koristiti kao blago sredstvo za ispiranje usta i grla — ima antiseptička svojstva učinkovito smanjujući upalu smanjujući nelagodu. Također, u nekim lijekovima za liječenje bubrega uključena je i soda bikarbona koja djeluje na organe regulirajući pH plus razine krvi.

Soda bikarbona nije samo vrlo snažno sredstvo za čišćenje; radi ruku pod ruku s okolinom. Dobiva svoju fleksibilnost za izvođenje učinkovite vježbe čišćenja na mnogim površinama kao što su kuhinjske ploče, sudoperi, pećnice i kupaonice.

Soda bikarbona je blagi abraziv koji učinkovito uklanja mrlje i prljavštinu, ali ne oštećuje površine. Također ima nevjerojatnu sposobnost neutraliziranja neugodnih mirisa, što bi ga činilo vrlo korisnim u osvježavanju hladnjaka, smeća, pa čak i cipela.

Soda bikarbona se može koristiti na više načina, od osobne higijene do vrtlarstva. Budući da je jedan od prirodnih proizvoda, vrlo je učinkovit u borbi protiv tjelesnih mirisa kada se koristi kao dezodorans. Može se koristiti kao pasta za zube miješanjem s vodom; ne samo da čini zube bijelima nego i uklanja naslage.

Također, kada se doda u kupke, stvarno ima akutnu sposobnost smirivanja kožnih infekcija i djeluje kao sredstvo za ublažavanje svrbeža. Što se tiče vrtlarstva, soda bikarbona je dobrodošao dodatak jer može prilagoditi pH vrijednost tla i tako stvoriti optimalne uvjete za rast određenih biljnih vrsta. Djeluje i kao prirodni repelent za insekte koji prilično učinkovito drži njihovu populaciju pod kontrolom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here