Fotografiju svoje zakonito vjenčane supruge Jelene Ilić Ivan Marinković podijelio je na Instagramu uz napomenu da nije postala majka.

Jelena je tom prilikom otvorila usta i otkrila što misli o cijeloj situaciji.

– Bolestan je, sve to radi jer je slab, ne može prijeći da sam ga ostavila. Šalje ljude da me upucaju ispred zgrade. Muči me zbog psa, ali za mene nema dokaza da sam lopov, alkoholičar, da sam uzimao narkotike.

Gadost i granice manje psihopata. Kad bi se na ovaj način borili za svoju djecu — super! Ali zvijer… ne voli svoju djecu… ne voli nikoga”, rekla je Jelena i dodala:

– Najviše ga pogađaju dokazi koje Đedović ima protiv njega, da je krao, da je alkoholičar, da je konzumirao narkotike, da su on i njegova sestra preko djevojke uzimali novac… Prema psihijatrijskom liječenju za publikacije koje Vješaju biti čudovište.

Ova slika pokazuje i sada je svima jasno da nisam imala razloga lagati kada sam rekla da ne želi dijete sa mnom, on me godinama koristio i manipulirao jer ovako nešto nikada ne bi izašlo iz djece nego iz čudovište i sociopat koji nikoga ne voli…

Jabuke (Malus domestica) su jedno od najpoznatijih i najpopularnijih voćaka u svijetu. Uzgaja se tisućama godina; danas su dostupne tisuće sorti jabuka koje se razlikuju po boji, okusu, teksturi i veličini. Vrijednost jabuka leži u njihovom nutritivnom sadržaju, svestranosti kuhanja i zdravstvenim prednostima.

Nutritivna vrijednost i dobrobiti za zdravlje
Jabuke su vrlo zdrave: bogate su vlaknima, vitaminom C, kalijem i raznim antioksidansima. Imaju malo kalorija i visok sadržaj važnih nutrijenata, što ih čini izvrsnim međuobrokom. Vitamin C u jabukama također pomaže tijelu da apsorbira željezo iz hrane koja ne sadrži kolesterol. Vlakna koja sadrže jabuke pospješit će probavu — to će zajedno s njima pomoći u održavanju niske razine kolesterola. Vitamin C iz jabuke jača imunološki sustav i antioksidans je koji se bori protiv infekcija.

U jabukama su prisutni flavonoidi — kvercetin i katehin; djeluju kao antioksidansi i protuupalni agensi. Konstantno uzimanje ovog voća povezuje se sa smanjenim rizikom od srčanih bolesti, dijabetesa tipa dva i nekih vrsta raka.

Jabuka dobro uspijeva u područjima s umjerenom klimom s jasnim godišnjim dobima, uglavnom hladnim tijekom zime i toplim i sunčanim tijekom ljeta. Za idealan rast i razvoj ploda potrebne su hladne zime. Većina jabuka se uzgaja iz sjemena ili cijepljenjem; općenito, stabla počinju davati plodove nakon 3 do 5 godina.

Dobro drenirano i plodno tlo je ono što bi jabuke nazvale domom za uspješan rast. Rezidbom se stablo oblikuje i povećava njegov prinos. Osigurana zaštita od bolesti i štetnika. To uključuje gljivične infekcije, insekte; važni aspekti uzgoja jabuka. Jabuke često prskajte vodom, više u sušnim razdobljima. Glavni uzrok neuspješnog uzgoja jabuka je nedostatak redovitog zalijevanja.

Berba i skladištenje
Jabuke se beru u punoj zrelosti, ovisno o sorti i vremenskim prilikama. Zrela jabuka je čvrsta, boje i okusa tipičnog za tu sortu jabuke. Jabuke se mogu mjesecima čuvati na hladnom i suhom mjestu; neke su sorte dobri čuvari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here