Posljednjih dana u Sarajevo je doveden veliki broj poznatih ličnosti, kako iz naše regije tako i iz svijeta. Seka Aleksić prošetala je crvenim tepihom filmskog festivala ruku pod ruku s djevojkom.

Seka se tom prilikom pojavila u dugoj smeđoj kožnoj haljini “Rick Owens” iu ruci noseći “oversized Balenciaga” torbicu; mnogi su se pitali što je ovoga puta ponijela sa sobom.

Cijena Sekine haljine je 1.245 dolara, a torbica 1.800 dolara. Sa sobom je ponijela i lijepe sandale s platformom — od 1.000 eura i naušnice, dobro uklopljene u ovaj outfit.

Zbog toga je Aleksić za ovaj stajling izdvojila više od 4000 eura kada je nekoliko dana ranije ovdje ušetala holivudska glumica Meg Ryan u kombinaciji vrijednoj 3000 eura.

Vratimo se na vas; Aleksić čak i malo atmosfere iz pripreme za ovu večer iz sobe u hotelu i na jelovniku, kako drugačije kada se u Sarajevu nađe – baklava!

 

 

 

Terapija pčelama postala je alternativno područje u kojem se proizvodi dobiveni od pčela koriste za rješavanje zdravstvenih problema, kao i za obogaćivanje svakodnevne prehrane ovim darovima za dobrobit i prevenciju bolesti, kako za ljude tako i za životinje.

Primjena pčelinjih proizvoda u apiterapiji nije ograničena samo na oralni unos, već uključuje i lokalizirane terapije. To se sastoji od topikalne primjene meda, primjerice u slučaju rana koje sporo zacjeljuju, otopina propolisa za gljivične infekcije stopala i herpesa, terapija pčelinjim otrovom kod reumatskih stanja ili korištenje krema protiv starenja s matičnom mliječi. Ima mnogo drugih primjera.

Time se želi naglasiti činjenica da pčelinji proizvodi nisu sintetski i da im se ljudsko tijelo nema snage oduprijeti, za razliku od sintetičkih proizvoda. Jednostavna priroda i sinergizam ovih prirodnih proizvoda dobivenih od pčela čine ih nezamjenjivima za održavanje zdravlja i liječenje širokog spektra bolesti. Formulacije s medom, propolisom, peludi i matičnom mliječi privlače sve veći broj potrošača zbog svog pozitivnog utjecaja na ljudski organizam.

Ljekovita svojstva proizlaze iz kvalitete meda i biljnog izvora koji ga proizvodi. Zahvaljujući specifičnim i jedinstvenim svojstvima med može ljudima pružiti značajne antimikrobne i antioksidativne prednosti.

Štoviše, djeluje u ulozi lako probavljive hrane koja brzo vraća izgubljenu energiju; osim toga, ako se uzima redovito, može povećati fizičku izdržljivost i stabilizirati um. Fitonutrijentima su bogati i sirovi med i propolis, koji mogu spriječiti rak. Također, primjerice s drugim lijekovima koji se dodaju terapiji, flavonoidi iz meda, propolisa i peludi imaju sinergistički učinak koji je vrlo važan u procesu antitumorskog preventivnog i kurativnog liječenja.

Istraživanja su pokazala da redoviti unos meda podiže razinu korisnih antioksidansa u krvi — antibakterijska svojstva. Već je odavno tradicionalna medicina prepoznala sposobnost meda da liječi simptome prehlade i gripe jer je bogat izvor ovih antioksidansa.

Štoviše, brojna su istraživanja uvjerljivo pokazala da je med savršeno prirodno sladilo za oboljele od dijabetesa tipa 2 i visokog kolesterola. Medicinska svojstva meda su široka: poboljšava apsorpciju i pomaže lijeku da djeluje magično, a također čisti tijelo oslobađajući ga od štetnih nečistoća.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here