Pjevačica Nataša Bekvalac svoje pratioce do suza nasmijala kada je podijelila situaciju koja joj se danas desila.

Njen skupoćeni automobil ostavila je na parkingu tržnog centra, ali ga je zaboravila ugasiti i zaključati.

Ona je, naravno, otišla u shopping i popila kafu u jednom lokalu bez toga da se setila svega toga. Automobil njenoj tetki Tanji Mrkić nije bio dovoljno dobar.

– Šokiran prizorom upaljenog automobila, a u njemu nema nikoga, pitam se je li se ovo ikada dogodilo nekome tko ostavi upaljen auto i ode sjesti u kafić? –

I zato imamo fenomen Nataše, sposoban pobiti teoriju o nastanku ljudske civilizacije! – rekla je Tanja, a na svom Instagram profilu Nataša je i to podijelila.

– Samo mi je žao što se nisam sjetio preparkirati samo zbog šoka! Kad dođe do auta, i ona se šokira… Možda je htjela do auta dva sata kasnije malo rashlađena zrakom
– piše u objavi.

Tanja je bez problema ušla u Natašin automobil, koji je bio otvoren za sve, ali srećom nije i kasnije je sve objavila na društvenim mrežama.

Drevni grčki liječnik i filozof, Hipokrat je priznat kao otac medicine. Njegovo nasljeđe proizlazi iz Hipokratove škole, koja je započela razvoj moderne medicinske prakse. Naglasio je vrijednost ravnoteže, umjerenosti i povezanosti uma i tijela, propagirajući holistička stajališta o važnosti za zdravlje i zadržana do danas.

Najučinkovitije liječenje je neuzimanje lijekova često. Povremeno, apstinencija od lijekova ili intervencija može djelovati kao najmoćnije rješenje za različite bolesti ili okolnosti. Pojačava ideju kako ponekad minimalna intervencija može djelovati najbolje dopuštajući tijelu ili umu da se podvrgnu samoizlječenju u određenim slučajevima.

2. Ako je promijeniti način života gotovo nemoguće, ne mogu vam pomoći ni ljudi ni okolina. Pojedinac koji se ne želi promijeniti ili preuzeti kontrolu nad svojim životom i zdravljem odupirati će se pozitivnim promjenama načina života. Čak ni pomoć ili intervencija drugih neće utjecati na njihovo zdravlje ili situaciju. Kada pojedincu nedostaje taj poticaj da izvrši bilo koju promjenu u svom životu, samo će izraziti pritužbe bez poduzimanja bilo kakvih radnji.

3. Svaka pojava ima svoj uzrok. Ako se neki događaj dogodio, onda iza njega sigurno postoji razlog. Ove izjave tipiziraju vjerovanje u uzrok i posljedicu i potvrđuju ideju da se u ovom životu ništa ne događa slučajno. Svaki događaj, bio on dobar ili loš, dolazi s razlogom ili namjerom. Hipokratove upute za dobro zdravlje Foto: Shutterstock Hipokratove upute o zdravlju

4. Ljudski duh ne staje… sve do smrti. Osobni rast i duhovni rast je pothvat koji traje cijeli životni vijek pojedinca, uz vrednovanje samootkrivanja, unutarnje evolucije…

5. Podijelite sa mnom svoje prehrambene navike. Većina bolesti proizlazi iz onoga što jedemo, a ja vam mogu reći što bi moglo biti pogrešno na temelju onoga što mi kažete o svojoj prehrani.

Ovo je bitan aspekt koji odražava kako izbor načina života utječe na naše opće zdravlje. Mnogi problemi proizlaze iz hrane i tvari koje unosimo.

6. Bolest neizbježno proizlazi ili iz viška ili iz manjka; to znači da potječe iz neravnoteže. Neravnoteža u tijelu, koja ustupa mjesto bolesti—često se naziva da je uzrokovana neravnotežom u tijelu, bilo da je uzrokovana viškom ili nedostatkom. Ova ideja usklađena je s načelima holističke medicine: postizanje harmonije i ravnoteže (biti) od najveće važnosti za dobro tjelesno i mentalno zdravlje.

Ove riječi sugeriraju vezu između kroničnog osjećaja straha i kroničnog osjećaja tuge s jedne strane i inicijacije bolesti s druge strane. Beskrajne negativne emocije mogu naškoditi nečijem fizičkom zdravlju, naglašavajući odnos uma i tijela plus emocionalno blagostanje kao preduvjete za održavanje zdravlja općenito.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here