Svetlana Ceca Ražnatović već neko vrijeme boravi u svojoj kući na Kipru, gdje puni baterije za novu sezonu.

Naša ekipa posjetila je luksuznu vilu od 400 četvornih metara smještenu tik uz more u Ayia Napi – i pronašla Ražnatovićevu!

Ceca je vrlo nonšalantno gledala zalazak sunca sa svog balkona – kose podignute u punđu, u kupaćem kostimu, ali i sa tamnim naočalama kako bi lakše koristila tablet. Ne sama, pjevačica je bila u društvu sestre Lidije.

Na samom vrhu velebne vile nalazi se mali bazen, dva jacuzzija i soba za masažu. Otočna zemlja je na koju ova pjevačica dolazi već godinama i koja joj se jako svidjela, gdje je stekla mnogo prijatelja, ali i školovala svoju djecu.

Nakon što smo posjetili Cecinu kuću, svratili smo u jednu od tamošnjih trgovina – čisto da čujemo što mještani misle o srpskoj pjevačici.

Najpoznatija Srpkinja u Kacarki je Ceca! Godinama dolazi na ovo mjesto sa svojom djecom i obitelji — nije ni čudo, ovdje ima lijepu kuću. Često od mene kupuje voće, pa u dućanu pustim nekoliko njezinih pjesama.

Volio bih otići na njen koncert, čuti uživo! Njena kuća postaje jedna od atrakcija za turiste iz Srbije; mnogo puta dođu jednostavno da se slikaju ispred nje — čak i kad ona nije u blizini, rekao je prodavač.

Pjevačica je na svom Instagram storyju objavila video s večere na kojem se čini da je u ženskom društvu uz more. Osim Lidije, Cecine sestre, s pjevačicom su bile kume i prijatelji — a ona je iz svog doma na Cipru bodrila srpske sportaše na Olimpijskim igrama u Parizu.

Posije su vanjski omotač cjelovitih žitarica i žilave su. Cjelovite žitarice, prema riječima nutricionistice i dijetetičarke Dijane Radetić, imaju tri konzumna sloja: mekinje, endosperm i klicu. U procesu rafiniranja uklanja se vanjski sloj (mekinje), što objašnjava zašto je tekstura zrna tako glatka. Također pomaže u produljenju roka trajanja.

“Oni nude obilje esencijalnih hranjivih tvari – posebno vlakana – i antioksidansa, plus vitamine i minerale koji olakšavaju dobro zdravlje i prevenciju kroničnih bolesti”, objašnjava. Pšenične mekinje Netopiva vlakna koja se nalaze u pšeničnim mekinjama povećavaju volumen stolice svojim djelovanjem i pomažu ubrzati tranzit hrane kroz crijeva.

Osim toga, ove mekinje su izvor prebiotičkih vlakana koja će pospješiti rast bifidobakterija koje su već korisne bakterije in-situ u vašim crijevima. Pšenične mekinje su bogate prebiotičkim vlaknima, kao i zob i jedva. Foto: Shutterstock Zob i ječmene mekinje pružaju ne samo netopiva vlakna, već su i dobar izvor topivih vlakana.

Naš sugovornik kaže da voda pomaže tim vlaknima da se rašire i spoje u želatinoznu tvar. Veže se na štetne elemente kao što su kolesterol i glukoza, stoga je vrlo koristan u snižavanju povišenog šećera u krvi, a također i razine kolesterola, što zauzvrat pomaže u prevenciji bolesti srca, kao i dijabetesa tipa 2. Mekinje kada se unose u dovoljnim količinama mogu smanjiti rizik od nekih vrsta raka. I nije samo to— uz ovo možete smršaviti!

Pomažu u snižavanju povišene razine kolesterola i šećera u krvi. Fotografija: Shutterstock. Kako ih uključiti u svoju prehranu. Naš sugovornik savjetuje da ih stavljate u jogurt, frapee, tijesta za peciva ili kruhove, da njime zgusnete razna jela, pa čak i ispečete kolače tako da dio brašna zamijenite mekinjama. Je li moguće da će nekom smetati? Fitinska kiselina koja se nalazi u mekinjama, a koja se često naziva “antinutrijentom”, može spriječiti apsorpciju nekih drugih tvari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here