Jedan od naših najpoznatijih rockera Bora Đorđević hospitaliziran je u ljubljanskoj bolnici i ima kisik.

Vijest da se zdravstveno stanje Bore Đorđevića naglo pogoršalo za Kurir je otkrio voditelj “Riblje čorbe”, pa je sada sva zabrinutost javnosti oko njegovog zdravlja.

Bora Đorđević je rođeni Čačanin, koji često javno ističe da ima tremu samo kada ima nastup u rodnom gradu.

– Ja sam, dakle, rođen u Čačku i baš sam bio uzbuđen kad su me izglasali za počasnog građanina. Ja sam iz Čačka preko puta radeći privremeno negde van zavičaja, svi mi što smo van Čačka jednog dana doći ćemo na Jelice da ostanemo trajno u Čačku – rekao je sa osmehom.

– Ta čast se inače dodjeljuje posthumno, a meni nakon smrti ne znači puno jer neću znati. Tako nešto bih volio osjetiti u Čačku. Imam nešto slično u beogradskom zoološkom vrtu; postoji jedna uličica koja se zove Borina, rekao je.

Pomalo ima tremu i sada u svom gradu, kako je objasnio — velika je odgovornost svirati u Čačku, u mom gradu uvijek ima tremu, čak i sada u ovim godinama — i dodaje da je doveo i strica Joca Zmaj s njim u Čačak, dajući mu posebno mjesto u bendu jer je rijetko prisutan.

Pjesma “Dvije gitare” koju je izvela s pokojnim basistom Mišom Aleksićem rasplakala je publiku. Ovu pjesmu Čačanima je ne samo otpjevao, već i prvi put izrecitirao, ostavivši im svoju krajnju želju.

“Tijelo pošalji u Čačak, u Srbiju — srce ostavi u Ljubljani neka bude. Nisam toliko bitan lik, ne bacaj pare”

– Čačku je ta pjesma neko vrijeme bila hit. Danas će biti zanimljivo kako zvuči poslije po vijeka. Za mene je Čačak emocija čista. Recimo, danas dobivamo fotku Brankovića, Točka i mene od fotografa Voje Pešterca, neprocenjiva je – ispričao je jednom prilikom Kuriru.

 

 

Ponekad se menstruacija može manifestirati laganim jedva primjetnim krvarenjem, dok ponekad može biti obilna i prilično neugodna. Također možete osjetiti grčeve koji variraju od blage do umjerene nelagode ili, u nekim slučajevima, jaku bol. Ako su vam menstrualni ciklusi redoviti, onda je vjerojatno sve u redu. S druge strane, ako se tijekom mjesečnih ciklusa pojave neobični simptomi, treba potražiti stručnu pomoć.

Neredoviti menstrualni ciklusi Neke žene imaju redovitije menstrualne cikluse od drugih, ali u prosjeku većina žena ima menstruaciju svakih 28 dana. Nagli prekid menstruacije može se dogoditi iz više razloga. Jedan mogući uzrok izostanka menstruacije je trudnoća. Može se potvrditi ili lako opovrgnuti jednostavnim testom na trudnoću u urinu. Ako se isključi trudnoća, drugi čimbenici vjerojatno uzrokuju izostanak menstruacije.

Pretjerana tjelesna aktivnost ili gubitak težine mogu promijeniti hormonalne razine koje kontroliraju vaš menstrualni ciklus. Ako to činite ekstremno gubljenjem velike količine tjelesne masnoće putem prehrane ili tjelovježbe, tada je vjerojatno da će vaše mjesečnice prestati. Nešto tjelesne masti potrebno je za proizvodnju hormona. Zbog toga što remeti hormonalnu ravnotežu debljanjem, što opet utječe na menstrualni ciklus.

Također, određeni lijekovi mogu imati učinak. Sindrom policističnih jajnika može uzrokovati neravnotežu u hormonima što može rezultirati neredovitim menstrualnim ciklusima i stvaranjem cista na jajnicima. Također, vrlo ekstreman stres može poremetiti čak i najtočniji menstrualni ciklus. Perimenopauza — Osobe u kasnim 40-ima ili ranim 50-ima mogu biti ljudi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here