Andreana Čekić danas ima poseban povod da proslavi 23. kolovoza.

Pevačica slavi svoj 40. rođendan.

Na ovu temu mnoge njezine kolegice i kolegice obratile su se javno društvenim mrežama čestitajući rođendan divnoj djevojci koja je poznata kao jedna od favoritkinja na srpskoj pop sceni.

Nakon emotivnih riječi pjevanja majke Sonje govorile su i Aleksandra Mladenović, Barbara Bobak, Prija, Katarina Grujić i još mnogo kolega i prijatelja.

Čestitke su se samo nizale, a lijepih želja bilo je pregršt.

– Mi smo O.K. s rođendanima samo ako mogu biti sretni, zdravi i ispunjeni hitovima cijelo vrijeme! – rekla je Aleksandra Prijović, nakon čega joj se emotivnim riječima obratila i njena kuma Kaća Grujić koja je objavila dvije fotografije.

– Prijatelju, sestro, kume, sve lepo, sretan rođendan – napisala je pjevačica, a Barbara Boak objavila je njihovu prvu zajedničku fotografiju na svom Instagramu
dan nakon njezina rođendana.

– Posebno hvala mami i Čengi na lijepom iznenađenju i lijepom domaćem poklonu za moj rođendan! Ljudi, danas sam napunio 40 ali se još uvijek osjećam kao 20. Hvala svima na lijepim željama! Beskrajna ljubav – napisala je pjevačica.

Studije su otkrile da žena ima dva puta veću vjerojatnost da će razviti bipolarni poremećaj u godinama prije posljednje menstruacije. Prema nekim stručnjacima, takve studije mogu pomoći u predviđanju vjerojatnosti da će osoba imati mentalnih problema tijekom tog razdoblja što bi moglo “biti spas”.

Perimenopauza je faza u kojoj bi žena trebala osjećati simptome menopauze kao što su promjene raspoloženja, noćno znojenje, nemir ili magla u mozgu, ali bi i dalje trebala imati menstrualne cikluse. Studija je obuhvatila 128.294 žene iz Ujedinjenog Kraljevstva, a proveli su je istraživači sa Sveučilišta Cardiff u suradnji s Bipolar UK i UK Biobank, promatrajući četiri godine do posljednjeg menstrualnog ciklusa žena.

Bilo je valova vrućine, debljanja i mogućih problema s mentalnim zdravljem. Slučajevi bipolarnog poremećaja porasli su za 112 posto – najveći porast među proučavanim stanjima – dok je veliki depresivni poremećaj porastao za 30 posto. Arijana Di Florio, profesorica na Sveučilištu u Cardiffu, rekla je: “U svojoj kliničkoj praksi vidim da neke žene koje prije nisu imale ozbiljnih mentalnih problema razviju ozbiljne mentalne bolesti u vrijeme menopauze.

“Imam dužnost prema ženama s kojima radim, željela sam njima i drugima dati razloge zašto se to dogodilo”, kaže ona. Izolira u sjeni. Govoreći o svom angažmanu kao veleposlanice za Bipolar UK, Claire Dolman je naglasila koliko je ovo istraživanje bilo revolucionarno jer je prvi put pokazalo da prijelaz u menopauzu značajno utječe na mentalno zdravlje žena. Prijelaz u menopauzu doista ima utjecaja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here