Talijanski tenisač Janik Siner dvaput je bio pozitivan na doping testu tijekom ovogodišnjeg Indian Wellsa, ali je inače cijelo vrijeme igrao bez prestanka sve dok ga ATP nije proglasio “oslobođenim optužbi” za koje nitko nije znao da su podignute protiv njega.

To je u tenisu otvorilo dosta pitanja, vodila se rasprava o tome je li vrh povlašten u odnosu na niže rangirane igrače, a stvorilo se i “rat” na društvenim mrežama.

U pokušaju da obrane Sinera, ali i ostale svoje ljubimce, neki su navijači iznijeli tvrdnju koja je Novaka Đokovića uvukla u dopinški skandal. Tako je jedna objava obožavatelja Rafaela Nadala na Twitteru prešla 20 milijuna pregleda, a u kojoj navodno daje “dokaz” da je Nole koristio zabranjene supstance.

Riječ je o netočnoj informaciji u 17 dijelova u kojoj navijač Nadala slobodnim tumačenjem snimaka s mečeva koji su kružili društvenim mrežama pokušava dokazati da se Đoković služio nedopuštenim sredstvima.

Čak je uspoređivao Noleta s Lanceom Armstrongom, a navijači su Đokoviću počeli slati ovu objavu i pisati mu da razmisli o tužbi jer je Twitter do sada nije uklonio.

Na početku duge litanije sranja, “Dnevni podsjetnik da je Novak Đoković najsumnjiviji slučaj dopingiranja koji je sport ikada vidio…”. U prilogu je video iz polufinala Australian Opena 2012. između Murraya i Đokovića: “Kamera je uhvatila Novaka Đokovića kako briše lice ručnikom, ali on je zapravo ispijao svoj čarobni napitak.” Morate vidjeti taj isječak.

Što se zapravo događa u tom videu? Novak Đoković jede hurme. Da, tako piše. Godinama ih je koristio kao svoj izvor energije na terenu tijekom napornih utakmica, a ovdje je to prešutio ne odajući nikakve tajne svojim kolegama u to vrijeme.

Cijela sekvenca ide u “materijalnom” tonu, dovoljno uvrnutom da se Đokoviću pripiše poduzimanje nedopuštenih mjera. Nije da mu je ovo prvi put da se mora suočiti s takvim optužbama; usput, brojni mediji osmislili su senzacionalističke naslove kada je njegova ekipa “švercala” njegovo piće. Zato je Nole počeo da se šali na svoj račun…

“To je čarobni napitak. To je sve što mogu reći. Saznat ćete uskoro, ne mogu sada o tome, saznat ćete uskoro”, rekao je Đoković o izotoničnom prahu na Wimbledonu 2028.

Govorit će kad bude spreman za razgovor. Smiješna je cijela ova ideja prisiljavanja ljudi da govore o nečemu za što nisu spremni jer su drugi nestrpljivi. Sjednite neko vrijeme u tišini sami sa sobom. Čuvajte svoj unutarnji dom. Ne treba sve što vidite javno secirati Je li dopušten privatni život? jako teško, rekla je njegova supruga Jelena koja je bila prisiljena uskočiti kad je “krenuo pakao” i obožavatelji počeli širiti opasne teorije

Stoga će Đoković, nadamo se, jednom zauvijek odlučiti zakoračiti na put onima koji mu štete, kao što je to učinio Rafael Nadal. Koju je također optužio ministar iz Francuske, potom ju je tužio i dobio na sudu nakon čega ga je ostavila na miru.

Podsjetimo, Đoković od ponedjeljka igra na US Openu, a igrao je i protiv Janika Sinera koji je ovih dana u dopinškom skandalu jer su mu u krvi pronađene nedozvoljene supstance. Nole ga je nakon toga podržao.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here