Dijeta Tanje Savić brzo je postala jedna od najtraženijih.

Pjevačica je već duže vrijeme nosila nekoliko kilograma viška, ali je ovakvim načinom prehrane svoju figuru dovela do savršenstva zbog čega su mnoge dame krenule Tanjinim stopama.

Počela sam detoksikaciju i trebala sam piti samo sokove od voća i povrća, ali nisam mogla izdržati bez da stavim hranu u usta.

Cijeđene sokove sam ostavljala za doručak, a uz njih i male, lagane obroke. Salate, piletina, riba… naravno bez kruha. To je ključno, doslovno sam prepolovila ono što sam jela i brzo sam vidjela rezultate – priznala je Tanja, priznavši da se, kao i većina žena, prvo nagomila oko trbuha kad se deblja.

– Nabaciš nekoliko kilograma i odmah ti je trbuh veći i to je neugodno. OK, konačno sam ga skinula! E sad, nigdje nemam viška.

Dijeta Tanje Savić bila je pravo spašavanje kada je pevačica dobila koji kilogram više tijekom karantine, o čemu je jednom govorila.

– Tada mi je bilo jako dosadno jer nisam nastupala, samo sam sjedila kod kuće. Smetalo me što sam se udebljala, pogotovo kad bih se pogledala u ogledalo i vidjela da na sve strane vrije. Čim sam počela nastupati, smršavila sam; sada više nemam ni sala na trbuhu.

Pjevačica ne krije da je pravi gurman i da voli da jede ono što se ne preporučuje za vitku liniju.

– Tip se ponekad mora nokautirati. Priznajem, povremeno pokucam neposredno pred nastup – što i nije najpametnije – jer izgladnim za oči, pa se prejedem i jedva pjevam – rekla je Tanja za „Informer“.

– Smanjila sam se na tom dijelu tijela i jako sam zadovoljna. Nagomilam nešto kilograma pa ponekad moram na dijetu – rekla je pjevačica – kako bih zadržala vitku liniju.

Opće zdravstveno stanje pojedinca ponekad može biti naznačeno stanjem noktiju. Također poznati kao dodaci, nokti su izvedeni iz kože koja tvori nokatni nabor na završnim falangama prstiju na rukama i nogama. Onihoza se odnosi na abnormalnosti ili bolesna stanja koja zahvaćaju nokte.

Problemi povezani s jednim od njih mogu se pojaviti kao izolirani poremećaji noktiju ili nastati kao sustavna patologija. U mladih, zdravih osoba, nokti su obično blago ružičasti, sjajnog izgleda i glatke teksture. Nokti rastu prosječnom brzinom od 0,5-1 mm tjedno.

Nokti na rukama obično ponovno izrastu unutar 3-6 mjeseci, ali budući da nokti na nogama rastu sporije od noktiju na rukama, potrebno im je oko 12 mjeseci da u potpunosti ponovno izrastu.

Čiste i zdrave nokte ne treba imati samo zbog dobrog izgleda; također su vrlo važni za cjelokupno zdravlje prstiju. Nokti djeluju kao zaštitnici štiteći mesnate vrhove prstiju od ozljeda i pritiska koji bi mogli biti posljedica sile.

Rast noktiju počinje tijekom trećeg mjeseca embrionalnog života i završava se prekidom trudnoće, kada nokti postižu svoju veličinu za odrasle. Ploča nokta nastaje iz brazde nokta i s tri je strane usađena u kožni nabor; samo je jedna strana slobodna i izložena u uobičajenom kratkom noktu.

Iznad ploče nokta u blizini utora nokta nalazi se tanak sloj kože poznat kao eponihij. Oblik, veličina i debljina ploče nokta mogu varirati ovisno o konstituciji pojedinca i obliku vrha prsta. Treba napomenuti da čak i u dobrom zdravstvenom stanju, kod mnogih ljudi, posebno kod starijih osoba, na noktima se mogu pojaviti brazde ili izbočine, pri čemu ploča nokta gubi sjaj i poprima žućkasto-sivu nijansu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here