Mnogi ne znaju da je čak i Bora Đorđević dve najlepše pesme iz opusa “Riblja čorba” posvetio devojci koja mu je slomila srce.

Nekadašnji pjevač kultne rock grupe Riblja Čorba, Bora Đorđević iza sebe ima bogato glazbeno naslijeđe na kojem su odgajane generacije mladih ljudi.

Pravu slavu donijela mu je pjesma “Lutka s naslovne strane”, a mnogi ne znaju da je ovo njegova prva pjesma koju je ipak posvetio ženi koja mu je u jednom trenutku slomila srce – manekenki Biljani Nevajdi Šević.

Upoznali su se slučajno na snimanju TV emisije i nije im trebalo dugo da se zaljube.

Deset godina kasnije igrom slučaja u Splitu, gdje je sve počelo da budu par. Ali ta ljubav nije dugo trajala, samo šest mjeseci jer je Biljana napustila Bor i Beograd zbog drugog muškarca, otišla u Sarajevo, gdje se kasnije udala i rodila dijete.

Tako ona poziva Boru i prekida s njim, a on u nekoj kafani “polupijan” piše još jednu kultnu pjesmu “Ostani đubre do kraja”, koja ubrzo postaje jedan od najvećih hitova.

U jednom trenutku Bora Biljani čita tekst ove pesme, neposredno pre izlaska albuma „Kost u grlu“, 1979. godine.

Melita je često napominjala da je na neki način drugačija od maratonaca, no zapamćena je kao Olga. Legendarna glumica Melita Topalović osvojila je gledatelje ulogom kućne pomoćnice u filmu “Maratonci trče u svom krugu u kući obitelji Topalović”. U svojoj 40-godišnjoj karijeri odglumila je više od sedamdeset heroina na filmskom platnu, a mnoge je i režirala. dječje predstave, dajući četiri desetljeća kazalištu koje oponaša život.

Ipak, često je bila vezana uz maratonce, što nije uvijek bila blagonaklona. Film “Maratonci trče počasni krug” poznat je ne samo po scenama i originalnim dijalozima već i po liku domaćice Olje.

Melita, glumica koja je ovaj film učinila popularnim prije 38 godina, zbog njega je izgubila svoju najveću ljubav. Publika ovaj ekran pamti romantično po kultnoj sceni u kojoj je Mića Tomić, kojeg igra Maksimilian Topalović, povlači za bluzu dok je u kadi.

Od tog kultnog filma Melita je glumila u više od sedamdesetak filmova, režirala mnoštvo dječjih predstava i gazila daske četrdeset godina što je pola njezina života. Danas je sa suprugom u mirovini. Koju su dugonogu atrakciju izostavili da je vide maratonci? Pričala je o snimanju filmske scene navodeći kao primjer incident kada se našla polugola u krevetu s Mijom Aleksić.

Bata Stojković je ušao u sobu i rekao starom “Večeras ja…”, a Mija ga je momentalno prekinula rekavši “Marš”. Sijan nam je rekao da će ova scena na kraju biti izrezana iz filma jer je njen humor bio previše lagan u usporedbi s drugim humorističnim elementima u Maratoncima.

U još jednom intervjuu koji je dala za magazin “Puls” ispričat će vam nešto o svom životu. Melita je ranije izjavila kako joj je teško priviknuti se na novo vrijeme, spomenuvši da je puno lakše rješavati stvari na stari jugoslavenski način.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here