Najbolji tenisač svih vremena, Novak Đoković, eksperimentirao je s novim sportom u New Yorku kada je prvi tenisač svijeta u pojedinačnoj konkurenciji, Jannik Sinner, bio u gradu.

Kako to jest, Talijan je trenutno pod golemim pritiskom svojih navijača i medija diljem svijeta i unutar same teniske igre nakon pozitivnog rezultata doping testa, a ipak je izašao na teren kako bi zaigrao pickleball.

Sve zahvaljujući “Headu” — proizvođaču sportske opreme koji je na jednom mjestu uz Đokovića i Sinnera spojio tenisačicu Barboru Krejčikovu i prvakinju u pickleballu Kali Jo Smith.

Obojica se ujedinjeni okušavaju u nekom sportu koji je popularno poznat kao uoči početka U. S. Opena.

Đoković je nekoliko dana proveo u New Yorku, a posljednji Grand Slam sezone počinje 26. kolovoza i trajat će do 8. rujna.

Ovaj srpski tenisač nastojat će postati prvi tenisač koji je obranio naslov na US Openu nakon 2008. godine i Rogera Federera.

Sinerov skandal.

Prvi tenisač na ATP listi dobio je jedan od dva pozitivna rezultata u Indian Wellsu, a onda došao do neobičnog objašnjenja koje je prihvaćeno pa će, čini se, otići bez ozbiljnijih posljedica

Prema podacima koji su dospjeli u javnost, Siner je navodno tajno suspendiran na nekoliko dana; vjerojatno će ostati i bez bodova koje je osvojio u Indian Wellsu.

Talijan je rekao da nedozvoljenu supstancu nije unio namjerno te da je do njega došla preko fizioterapeuta Giacoma Naldija i spreja za rane koji je koristio.

Nakon što je priča dospjela u javnost, zaredale su reakcije iz teniskog svijeta. Oglasili su se redom tenisači i tenisačice, redom izjavljujući da su šokirani kako Talijan tako lako prelazi preko svega kad su mnogi imali ozbiljnijih problema zbog sličnih prekršaja.

Ušteda električne energije ne samo da smanjuje račune, već pomaže iu očuvanju našeg okoliša. Potrošnja električne energije može se učinkovito smanjiti primjenom niza strategija. Neki prijedlozi su sljedeći: Rasvjeta Koristite LED žarulje za svoju rasvjetu.

S vijekom trajanja koji premašuje životni vijek tradicionalnih žarulja, kada se ne zaboravi, LED žarulje mogu biti još jedna energetski učinkovita alternativa za smanjenje potrošnje energije za čak 80%. i isključite ih kada ih ne trebate. Samo steknite naviku gašenja svjetla kad izlazite iz sobe i uvelike ćete smanjiti potrošnju energije samim tim. Također, iskoristite prirodno svjetlo gdje god je to moguće.

Otvorite zavjese i rolete tijekom dana. Isključite elektroničke uređaje. Mnogi uređaji nastavljaju trošiti energiju čak iu stanju mirovanja. Za uštedu energije samo isključivanjem ovih uređaja možete uštedjeti mnogo energije. Koristite uređaje opremljene energetskim naljepnicama.

Kada ćete kupovati nove kućanske aparate odlučite se za one s oznakom energetske učinkovitosti (A++ ili A+++) jer troše manje energije. Također, punjače treba isključiti kada ih ne koristite. Punjači za telefone i oni za druge uređaje troše energiju čak i ako se oprema ne koristi.

Također može pomoći u smanjenju potreba za grijanjem i hlađenjem. Izolacija kuće iznimno je važan dio održavanja energetske učinkovitosti, kao i uštede novca na režijama. Ako su zidovi, krovovi i prozori pravilno izolirani, to će uvelike smanjiti potrebu za grijanjem i hlađenjem.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here