Publiku je danas na jubilarnom 30. Sarajevo Film Festivalu oduševila premijera filma “Megdan: Između vode i vatre”, a svi pogledi pripali su pjevačici Maji Berović.

Glazbena zvijezda koja se osim toga okušala i u glumi, na premijeru je stigla u pratnji supruga Alena i odmah privukla pažnju medija i obožavatelja.

Jedna od glumica u filmu, Maja Berović, na premijeru stiže u chic haljini da bi je s velikim oduševljenjem dočekala na crvenom tepihu.

Pojavila se u apsolutno zadivljujućoj srebrnoj haljini iz Retrofete pod nazivom Kyree-kleid, procijenjenoj na 1115 eura. Haljina je bila glamurozna i elegantna—savršen stajling za njezin ulazak na crveni tepih na ovu specifičnu filmsku premijeru.

Nakon što se slikala sa suprugom, pridružila se ostalima iz filmske ekipe, među kojima su bili i Aleksa Balašević sa suprugom i kćerkom.

Na jednoj od fotografija bili su Maja Beroić, Nina Seničar i Vojin Ćetković; ovo je samo dodatno povećalo pozornost javnosti i očekivanja u pogledu filma.

Novu dimenziju balkanskom filmu dao je film “Megdan”, koji govori o bivšem vaterpolisti Petru, a ovaj spektakl u njemu je obogatila Maja Berović.

Kad se ljeto približi, muhe su stalna iritacija. Oni proizvode prilično veliku količinu buke koja može biti vrlo neugodna, osobito u ranim jutarnjim satima, a problemi s kontaminiranom hranom – poput mesa – idu daleko gore. Kemijski sprejevi kojima suzbijamo muhe u našim stambenim prostorima često se sastoje od agresivnih spojeva koji mogu ugroziti naše zdravlje. Stoga mnogi stručnjaci preporučuju korištenje prirodnih načina za odbijanje ovih dosadnih insekata. Nudimo neke stare recepte koje su naši preci ostavili u amanet na ovu temu.

Ljeti su muhe stalno prisutne i tako smetaju. Njihovo neprestano jutarnje zujanje može vas dovesti do zida. Da ne spominjemo kontaminaciju hrane—posebno mesa. Veliki problem! Ti stari kućni repelenti protiv muha obično su imali dosta kemikalija koje nisu bile nimalo sigurne. Upravo iz tog razloga mnogi stručnjaci preporučuju korištenje prirodnih lijekova protiv vaših neprijatelja insekata. Ovdje nudimo recepte koje su koristile naše prabake.

priprema:

U 300 ml vode dodajte kockice limuna i klinčića; kuhati na laganoj vatri 5 minuta. Dodajte lavandu, ulje i alkohol u smjesu; ostavite da se ohladi. Stavite sve u aplikator za raspršivač za unutarnju upotrebu.

Držite muhe podalje dodavanjem octa kao repelenta. Dodajte malo octa svojoj otopini za čišćenje prozora na vanjskoj strani i dobro operite prozore ovom mješavinom jakog mirisa. Ili napravite jednostavnu zamku tako da u tanjuriće ulijete malo octa, prekrijete ih folijom i probušite rupe.

Postavite ove zamke na svoje prozorske daske kako biste spriječili muhe.
Kombinacijom octa i klinčića možete stvoriti prirodni repelent. Samo pomiješajte jednake dijelove octa i vode. Dodajte 20 kapi eteričnog ulja klinčića. Trebate dobro protresti i poprskati po kući. Kao alternativu možete koristiti limun i klinčiće.

Prerežite limun na pola i lagano gurnite klinčić u pulpu. Zatim stavite limun blizu prozora ili balkonskih vrata. Repelent od limuna i klinčića trajat će oko dva tjedna prije nego što ga morate zamijeniti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here