Nada Topčagić se pevačici s dosta problema prisjećala osoblja koje je radilo u njenom stanu, a imala je priliku jednom prisjetiti se situacija koje je imala sa ženama koje su nekad radile u njenom stanu na Kosančićevom vencu.

Kako sama ističe, osoblje joj je nanijelo mnogo štete, a jednu će pamtiti cijeli život.

Nikada nisam imala sreće s dadiljama i domaćicama. Bilo je novca u to vrijeme. Bilo je puno posla, pišali smo krv da zaradimo novac. Nema gdje nismo putovali, boravili mjesecima. Tada sam morao angažirati žene da mi pomognu. Imao sam jednu kućnu pomoćnicu, tada sam bio u Kanadi na turneji.

Moj sin Mikica imao je samo sedam mjeseci. Ja sam usred Kanade, zove me susjeda, vidjela mi je vrata stana otvorena, Mikicu u krevetu, dijete plače i sve mi je pokrala i pobjegla. Ostavila je dijete samo s otvorenim vratima. Čak je i stvari za bebu odnijela – ispričala je Nada i otkrila da ju je poslije svuda tražila, ali nije našla.

No, nakon ovoga nije mogla osjetiti da će ikada doći do situacije u kojoj se morala fizički nasrnuti na nekoga.

– Nakon ove jadnice neko vrijeme nisam zapošljavao nijednu ženu, ali pred Novu godinu morao sam pronaći djevojku koja će mi čuvati sina. Jednu pomoćnicu sam gurnuo niz stepenice, mogao sam je ubiti. Toliko sam je tukao da više nije znala što joj se dogodilo. Sjećam se toga od danas; Spremam se da pjevam u Užicu za Novu godinu u četiri popodne — ona dođe i kaže mi da neće da mi čuva dijete jer ide na neku žurku.

Pa joj kažem: “Kakva Nova godina… stani, sve ću ti dati.” Počela je bježati iz stana s torbom punom stvari. Zapravo, ukrala je moje stvari; Našao sam svoje stvari u njezinoj torbi. Zatim sam je gurnuo niz stepenice – odletjela je kao bubanj. U tom trenutku nisam mislio da bih je mogao ubiti. Nakon toga sam bebu povela sa sobom u Užice da joj pozajmim pjesmu dobrodošlice jer sam je mazila – objasnila je Nada, prenosi “Grand”.

“Kraljica romske glazbe”, Vida Pavlović, tijekom svoje slavne karijere osvajala je publiku glasom koji je imao bogatstvo i raskoš; međutim, njezin je život bio duboka agonija. Godine 1997. Svjetska romska unija odala je umjetnicu Vidu Pavlović kao svoju kraljicu romske glazbe. Peers su još uvijek hvalili sve te riječi nazivajući je “kraljicom kraljica”.

Godine 1945. Vida je rođena u Futogu. Pjevati je počela vrlo rano, pa je s četrnaest godina kao glazbenica pratila ujakov rad u baru. Napustila je roditelje i mali gradić Futog kako bi sa svojih petnaest godina započela novi život sa svojim muškarcem u Sarajevu.

Nakon desetljeća kafanskih nastupa izdala je debi album. Trebao se pokazati iznimno uspješnim i prodati u pola milijuna primjeraka. Ovo je bila jedna promjena u njezinom životu koja je sve to značila, ali dolazilo je još toga.

Na vrhuncu karijere sa prvim suprugom napustila je Sarajevo. Kada je stigla u Beograd, imala je samo dva kofera. U Beogradu će upoznati drugog supruga Stevu Jovanovića, po zanimanju glazbenika; u braku su ostali dvadeset i sedam godina. Iako je Vida bila iznimno popularna i tražena pjevačica, Vida je bila nezadovoljna. Očekivala je puno djece od života nakon što je život tako voljene i vrlo tražene pjevačice bio poput bajke, ali “stvarnost joj se sasula u lice”. Jer njezin osobni život nije bio ona bajka o kojoj je sanjala da ima toliko djece.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here