Potresni val pogodio je Sanski Most nakon trostrukog ubistva u zgradi Gimnazije. Pomoćni radnik oduzeo je živote direktoru, tajnici i umirovljenoj profesorici engleskog jezika.

Navodno je motiv stegovni postupak koji je pokrenut protiv napadača. Nakon ovog nasilnog čina, odgovorni za trostruko ubojstvo pokušali su si oduzeti život u krugu škole u kojoj su u trenutku incidenta bili učenici na popravnim ispitima.

U Sanskom Mostu nevjerica i šok su zahvatili zajednicu. Rutinsko okupljanje djelatnika u Gimnaziji, zakazano za 10.06 sati uoči nove školske godine, pretvorilo se u tragediju koje se grad teško prisjeća.

Nastion Kljunić, profesorica kemije u Gimnaziji, podijelila je s nama: „Trojica mojih kolega s kojima sam surađivala odlaze, zajedno s tajnicom koja je tu kraće vrijeme, a uz njih dvije radim od 1995. godine. .

Ispred Gimnazije bilo je evidentno prisustvo policije, vozila i žrtava i počinitelja, ali i svjedoka ubojstva direktora škole Nijaza Halilovića, koji je bio dužnosnik lokalnog SDP-a, sekretarice Nisvete Kljunić i profesorice engleskog jezika. Gordana Midžan. U trenutku tragedije profesor kemije i bivši ravnatelj nalazio se u susjednoj prostoriji i čuo pucnjavu.

Kljunić nastavlja: “Izgleda da su protiv njega pokrenuli stegovni postupak, a dok je ciljano hodao, prošao je pored nekoliko profesora – navodno pet ili šest. Dok je stajao u hodniku, jedan mješoviti pedagog Meho ga je pitao što namjerava učiniti s pušku, na što je on jednostavno odgovorio isto: da bježi u stranu.

Vlasti će kasnije ustvrditi da je ubojica otvoreno pokazivao automatsko vatreno oružje kojim je počinjen zločin.

Neformalno opravdanje za disciplinske mjere protiv ubojice Mehemeda Vukalića je njegov nedosljedan radni učinak, redoviti izostanci s posla i uobičajeni odlasci prije isteka smjene.

Ova tvrdnja dolazi od njegovih kolega s posla, uključujući domara čiji je posao osumnjičenik za trostruko ubojstvo navodno priželjkivao, a koji je izrazio zabrinutost zbog zdravstvenih problema s kralježnicom koji su često dovodili do njegovog izbivanja s posla.

Domar Ferid Abdić je istaknuo: “Direktor je imao za cilj racionalizirati svoje napore, jer je prvenstveno bio zaposlen u gradu gdje je imao butik.

Istraga koju provodi Kantonalno tužiteljstvo trebala bi diktirati sve okolnosti. Nakon oporavka počinitelj će biti ispitan. Iako se teško povrijedio u pokušaju samoubojstva, ostao je pri svijesti i prevezen je na UKC Banja Luka, gdje je operativno zbrinut.

BONUS TEKST

Osjećate li umor, nedostatak energije i nedostatak motivacije nakon buđenja? Iako ove osjećaje možete povezati s proljetnim umorom, ključno je biti oprezan jer mogu značiti ozbiljniji problem u pozadini. Bitno je promišljeno se uključiti u razgovor o proljetnom umoru i priznati da takav umor može biti znak dubljih zdravstvenih problema.

Neumorni umor može proizaći iz raznih čimbenika, uključujući lošu prehranu, nedostatak tjelesne aktivnosti, probleme sa štitnjačom, anemiju i kronične bolesti. Za osobe koje osjećaju umor čak i nakon dovoljnog odmora, bitno je istražiti potencijalnu prisutnost dijabetesa.

Ovo je posebno značajno za osobe starije od 45 godina, one s prekomjernom tjelesnom težinom i one s obiteljskom poviješću dijabetesa. Depresija uključuje više od samog emocionalnog nemira; uključuje simptome poput umora i dugotrajnog osjećaja umora. Ovo stanje mentalnog zdravlja nadilazi osjećaje tuge i može se manifestirati fizički, što rezultira upornim umorom, poremećajima sna i smanjenim apetitom.

Kako biste poboljšali svoje cjelokupno blagostanje i održali optimalnu razinu energije, korisno je uključiti više cjelovite, neprerađene hrane u dnevne obroke, osobito one bogate vitaminom C. Osim toga, bitno je usredotočiti se na unos vitamina B-kompleksa i vitamina D, jer igraju vitalnu ulogu u jačanju živčanog sustava i osiguravanju uravnoteženog protoka energije.

Preporučljivo je ograničiti unos slatkih proizvoda i prerađene hrane, jer to može pomoći u izbjegavanju iznenadnih valova energije i padova, koji često dovode do osjećaja umora.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here