U ekipi su bili Lepa Lukić, Toma Zdravković, Zlatko Pejaković i Zoran Kalezić. Igraju štikle iza scene četiri karte. Onda kad neko zove orkestar on odnese nekome ulaznicu ostavi je, ode na scenu, zapeva, dok peva ode iza kulisa i nastavi druženje. Tad je Zlatko Pejaković otpevao „Čerge” pa bio, vrlo popularan. Al trese se čovjek na bini, jedva čeka da zapeva pa da se vrati iza da nastavi druženje — zašto prekida žurku – reče Perović.

Prisjetio se i kako ga je Toma Zdravković nazvao telefonom na koncertu i vrijeđao njega i Lepu.

– Stalno me napadala da ću je ostaviti. Nismo se jako posvađali, ali ona je non stop: sumnjala na mene – ti ćeš ovo, ti ćeš ono, ja ću izgubiti popularnost. Nakon što sam počeo raditi sa Šabanom Šaulićem, osamdesetih. Već je bio velika zvijezda. Lepi je neko vrijeme prestao biti toliko popularan, pa smo se i razišli – rekao je Perović.

Prema njegovim riječima, samo sa Šabanom i Lepom imao je problem da plaća pjevačice nakon koncerta.

– Lepa Lukić i Šaban Šaulić su naš dvoje najboljih pjevača u povijesti. Jednom je Haris Džinović rekao – jedino što mrzim je Šaban Šaulić, koji triput bolje pjeva od mene – tada je Perović rekao u emisiji “Goli život”.

Prisjetio se bivšeg menadžera i turneje na kojoj su bili pjevači koji vole da se kockaju.

Jednom samo Zlatko Pejaković, Zoran Kalezić, Lepa Lukić i Toma Zdravković. Na ploči za backgammon. Pa ostavlja karte i odlazi na pozornicu pjevajući s orkestrom; kasnije se vraća kako bi nastavio sa zabavom, njegov glas je tada bio “Cerge”, koja je bila veliki hit Party: Nakon što završi svoju pjesmu s refrenom odlazi iza pozornice i vraća se kao domaćin. Pejaković je ipak pjevao “Čerge”, pa je prilično popularan.

Zapaženiji od bilo čega drugog za drhtanje u bilo koje vrijeme malo previše u redu samo željno čeka povratak iza više od svega drhtanje je sjajan provod na zabavi iza pozornice pjevati čekati druge Lukić kaže o čemu ljudi pričaju “Ali gdje se tresu … hajde! Vrijeme će pjevati, vrati se tamo!” – kazao je Perović.

U nekom bosanskom mjestu izašao je jednog dana Toma Zdravković i obratio se prisutnima riječima: “Vidite li onog direktora na vratima? On i njegova žena su hohštapleri, opljačkali su nas. Ja na ovoj turneji pjevam besplatno.” Nakon čega ga je Lepa pljuvala i rekla mu: “Nemoj to da radiš, nemoj da nas vrijeđaš! Nismo te slijepa opljačkali, ali ti ne znaš da igraš karte”, rekao je Perović.

– Jednom Toma Zdravković negdje u Bosni istrča i pred svima dreknu: “Vidite onog menadžera kod vrata? A on i njegova žena su prevaranti, ukrali nas, ja džabe pjevam ovu turneju”. Poslije mu je Lepa pljunula u lice i rekla: “Nemoj tako, ne vrijeđaj! Mi te nismo ukrali nego ti ne umiješ da igraš karte”, rekla je Perović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here