Poznati kompozitor Dragan Aleksandrić nedavno je šokirao javnost otkrivši ko je zapravo napisao pjesmu za Tanju Savić pod nazivom “Zlatnik”.

– Poslednji hit sam snimio sa Tanjom Savić, tada sam bio u žiriju sa Sašom Popovićem. Inače, tu pjesmu je napisao Zoran Marjanović čija je supruga Jelena ubijena- otkrio je za Grand.

Malo ko zna da je tragično nastradala pevačica, Jelena Marjanović zajedno sa svojim mužem bavila komponovanjem pesama, a među njima je i pesma „Zlatnik“.

– Donio sam tu pjesmu Lijepoj Breni i rekao sam: “Brena, ovo je pjesma za tebe”. Poslušala je tu pjesmu i rekla Sale, pjesma je lijepa, ali ja bih tu pjesmu dao Tanji Savić”, rekao je tada Saša.

Inače, smrt Jelene Marjanović i dalje je misterij, iako je njezin suprug Zoran Marjanović prvostupanjsko osuđen na 40 godina zatvora, ali je odlukom Žalbenog suda ta presuda preinačena i slučaj vraćen na ponovno suđenje zbog nedostatka. dokaza.

Podsjetimo, Kurir je nedavno u javnost donio paparaco fotografije na kojima se vidi kako Indi i Zoran Marjanović javno dijele ljubav na gradskom bazenu.

 

Bonus tekst

Korijen biljke đumbir, koji je topli ili hladni napitak koji je stoljećima bio popularan u mnogim kulturama kao lijek za mučninu, artritis, migrene i hipertenziju. Dakle, kako pravilno čuvati čaj od đumbira? Đumbir sadrži preko 400 različitih spojeva, ali neki od njegovih glavnih aktivnih sastojaka su fenolni spojevi — gingeroli, shogaoli, paradoli i zingeroni. Ovi spojevi odgovorni su za većinu njegovih protuupalnih i antioksidativnih učinaka.

Podsjetnik: Uvijek se posavjetujte sa svojim liječnikom prije upotrebe bilo koje biljke u medicinske svrhe. Smanjuje upalu Istraživanja su pokazala da đumbir može smanjiti markere upale među pacijentima s reumatoidnim artritisom (RA). Neki od karcinoma, uključujući rak dojke, povezani su s upalom. Prema istraživanju, Iranka s pretilošću i rakom dojke koja je koristila dodatak đumbira bila je među onima koji su imali koristi u smanjenju upale i poboljšanju metabolizma.

Đumbir može pomoći u ublažavanju simptoma upale nosne sluznice jer ima protuupalna i antialergijska svojstva. Simptome povezane s upalnim reakcijama može ublažiti đumbir jer pomaže u upravljanju reakcijama. To je zato što je đumbir bogat antioksidansima. Đumbir je bogat antioksidansima.

Takav oksidativni stres smanjuje antioksidativne enzime i izaziva tjelesne upale koje mogu biti upletene u starenje stanica. Ublažava gastrointestinalne probleme. Đumbir je dobar za probavne probleme, kao što su nadutost, zatvor, želučane poteškoće i proljev. Studija sa zdravim dobrovoljcima otkrila je da upotreba đumbira pomiješanog s ekstraktom artičoke značajno poboljšava pražnjenje želuca i tranzit hrane iz želuca u crijeva.

Istraživanja pokazuju da je đumbir koristan u ublažavanju blagih slučajeva mučnine i povraćanja te onih povezanih s mučninom kretanja i jutarnjom mučninom. Ima važnu ulogu u kardiovaskularnom zdravlju. Glavni čimbenici rizika za srčane bolesti i moždani udar uključuju visoki krvni tlak i visok kolesterol. Istraživanja otkrivaju da đumbir igra važnu ulogu u promicanju zdravlja srca.

Jedan sustavni pregled pokazao je pozitivan učinak na smanjenje krvnog tlaka kod ljudi srednje dobi konzumacija više od 3 grama đumbira dnevno tijekom dva mjeseca. Druga su istraživanja pokazala da su njihovi pacijenti snizili kolesterol nakon uzimanja 3 grama đumbira svaki dan tijekom četiri tjedna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here