Kemal Malovčić ima zdravstvenih problema, pa je otkazao sve svoje nastupe do daljnjeg, pišu lokalni mediji.

Pjevač to još nije i javno objavio, no izvor blizak Kemalu potvrdio je da pevač trenutno nije dobro te stoga i nje u mogućnosti da radi.

“Djeca ne idu mojim stopama”
Kemal je jednom davno za svoje nasljednike otkrio da se ne žele baviti njegovim poslom.

– Djeca neće nastaviti raditi moj posao. Žive u Beču, završili su neke škole. Sin je završio školu za informatičara, kćerka radi kao glumica-snimila je dva albuma i pjevanje je privremeno napustila. Drugi studira, a treći je završio trgovačku školu u Austriji i šef je špara – rekao je Malovčić.

 

Bonus tekst

Čaj od đumbira dobiva se od korijena đumbira i može se poslužiti vruć ili s ledom. Stoljećima je bio popularan lijek za mučninu, artritis, migrene i visoki krvni tlak. Sada evo kako to održati ispravno. Od četiri stotine spojeva koji su prisutni u đumbiru, tri specifična – fenoli, hlapljiva ulja i smole – daju đumbiru njegova mnoga svojstva. Biljka također sadrži četiri snažna antioksidansa: Gingerol, Shogaol, Paradol, Zingerone.

Zapamtite: uvijek se posavjetujte sa svojim liječnikom prije upotrebe bilo koje biljke u medicinske svrhe. Protuupalni učinci Istraživanja pokazuju da đumbir može imati protuupalni učinak na ljudsko tijelo, posebno među pacijentima s reumatoidnim artritisom. Neki karcinomi nastaju kao posljedica upale, na primjer rak dojke. Provedeno je istraživanje na ženama s pretilošću i rakom dojke koje su otkrile smanjenje upale nakon uzimanja dodataka prehrani s đumbirom, kao i poboljšanje metabolizma.

Đumbir također može pomoći u smanjenju simptoma povezanih s upalom nosne sluznice jer djeluje protuupalno i antialergijski. Đumbir također može pomoći u smanjenju simptoma kod upalnih reakcija budući da je tvar bogata antioksidansima. Također je bogat antioksidansima. Stoga može pomoći u borbi protiv oksidativnog stresa, gdje neravnoteža između slobodnih radikala i antioksidansa dovodi do oštećenja stanica.

Smanjuje ove antioksidativne enzime u tijelu i smanjuje upalu koja može uzrokovati starenje stanica. Pomaže gastrointestinalnim problemima. Đumbir je učinkovit protiv problema s probavom kao što su nadutost, zatvor, želučane tegobe i proljev. Istraživanje na zdravim volonterima otkrilo je da je đumbir pomiješan s ekstraktom artičoke značajno pomogao u ubrzavanju pražnjenja želuca i također u olakšavanju kretanja hrane iz želuca u crijeva.

Istraživanja su pokazala da đumbir može biti od pomoći u smanjenju blagih slučajeva mučnine, kao i povraćanja kao posljedica kemoterapije. Značajno pogoduje kardiovaskularnom sustavu. Glavni čimbenici rizika za bolesti srca i moždani udar, uz visoki kolesterol: hipertenzija. Drugi je otkrio da đumbir može pomoći u održavanju zdravlja srca.

Pokazao je to jedan sustavni pregled: unos više od 3 grama đumbira dnevno tijekom dva mjeseca. Drugi skup nalaza pokazao je da ima učinak na smanjenje razine kolesterola.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here