U vezi sa jutrošnjim jutros u Sanskom Mostu, o tom zločinu koji je šokirao ovaj grad… tri osobe su ubijene, a jedna se kasnije bori za život. Prema neslužbenim informacijama, muškarac koji se bori za život upravo je počinilac ovog stravičnog zločina.

Naime, kako saznaje N1, na samom mjestu incidenta gdje se dogodio zločin nalazi se zgrada u kojoj zajedno rade i uče učenici Srednje “Mješovite” škole Sanski Most i učenici Gimnazije Sanski Most.

N1 je izvijestio o smrti direktora Srednje škole Sanski Most, profesorice engleskog jezika i sekretara škole. Na njih je navodno pucao pomoćni radnik u školi, koji se potom pokušao ubiti.

Doznajemo da je pomoćna radnica već duže vrijeme u sukobu s ravnateljima ove škole te se ranije žalila na diskriminaciju.

Doznajemo da je protiv njega bila disciplinska komisija, no jutros je prema neslužbenim informacijama išao na selektivno (ciljano) odstrel tko su ti ljudi u stegovnim komisijama davno. Kako javlja N1, osumnjičeni za to ubojstvo imao je psihičkih problema.

 

Bonus tekst

POČETNI ZNAKOVI DEMENCIJE SE OČITAJU U VAŠIM USTIMA: PRIMIJETITE li ovo, što prije se obratite LIJEČNIKU! “Demencija je krovni pojam za različite simptome povezane s gubitkom pamćenja i drugim kognitivnim oštećenjima tako da su dovoljno ozbiljni da ometaju svakodnevno funkcioniranje pojedinca”, rekao je čovjek. Iako u ovom trenutku nema lijeka za demenciju, rano prepoznavanje ostaje od goleme važnosti.

Prema izvješću Healthlinea, čak i rano otkrivanje i poduzimanje potrebne medicinske pomoći može usporiti napredovanje ovog stanja povezanog s dezorijentacijom i omogućiti oboljelom da dulje zadrži razumno mentalno zdravlje. Lijekovi, kognitivni trening i terapija bili su među korisnim pristupima. Neki od ovih ranih simptoma mogu se pojaviti nekoliko godina prije definitivne dijagnoze demencije.

Iako to može biti znak kognitivnog pada, suha usta rijetko su simptom koji mnogi mogu odrediti kao povezan sa stanjem jednako kao što je opće poznato da je povećana zaboravljivost pokazatelj demencije. Suha usta iz tog razloga mogu biti rani pokazatelj bolesti.

“Iako suha usta nisu jedan od najčešćih ranih znakova demencije, mogla bi biti jedan od njih”, rekao je Raymond Dacillo, RPN direktor zdravstvenih usluga u C-Careu.

Napomenuo je kako bi moglo biti izazovno osigurati da su osobe s demencijom dobro hidrirane, osobito ako stanje još nije dijagnosticirano. Dacillo je naglasio da neadekvatna količina unosa tekućine može uzrokovati smanjenje proizvodnje sline, što pridonosi suhim ustima.

Psihijatar je dao uvid u to kako prepoznati psihopatu. Pretpostavljam da smo u jednom ili drugom trenutku svi mi imali povremenu misao o tome kako prepoznati nekoga s lošim namjerama. Evo kako to učiniti — sastavio psihijatar. Dr. Sohom Das44, održava kanal koji raspravlja o različitim aspektima mentalnog zdravlja i sigurnosti.

Ovaj put je svoju publiku šarmirao nekim crvenim zastavicama kako bi se uočio psihopat i kako se zaštititi od zlikovaca. Stručnjakinja se pozabavila jednim od gorućih pitanja koja vjerojatno muče mnoge pojedince: koliko je lako prepoznati psihopata i koje su ključne osobine kojih treba paziti da se s takvima ne stupa u vezu.

Forenzički psihijatar iz Londona, dr. Sohom Das, pokrenuo je YouTube kanal pod nazivom “Psych for Painful Minds”, gdje navodno raspravlja o nizu tema povezanih s mentalnim zdravljem i sigurnošću te određenom dinamikom odnosa, uključujući ljubavno bombardiranje. U svojoj biografiji na YouTubeu sebe opisuje kao stručnjaka koji prenosi mudrost na temelju svojih slučajeva iz stvarnog života – iako anonimno, navodno

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here