Jelena Radanović aktivna je na društvenim mrežama. Zanimljive trenutke iz svog privatnog života, supruga Slobe Radanovića, često dijeli sa suprugom i djecom.

Zna sama sebe slikati, što je dodatno vidljivo u tome što je svakom svojom slikom zapalila internet.

Jelena se u kasne sate fotografirala uz bazen u vili u kojoj živi s obitelji. Nosila je prozirnu haljinu tigraste boje koja je isticala svaku oblinu njezina tijela, a nazirala je i donje rublje.

No, ono zbog čega su se pratitelji više fokusirali na nju je opis slike.

Najviše i najgori su oni koji su otišli u zaborav, ali pričaju jedan, dva, pet iz zaborava nema povratka – napisala je.

 

Bonus tekst

Marko se nasmijao: “Pa, zašto ne zamoliš stablo da siđe dolje umjesto da sve ovo doseže gore?” Čaj od korijena đumbira je dobar hladan ili leden. Stoljećima se koristi kao lijek protiv mučnine, artritisa i migrena. Evo kako ga pravilno pohraniti.

Biljka đumbir sadrži više od 400 spojeva, s četiri ključna fenolna spoja — gingerol, shoagol, paradol i zingeron — odgovorna za većinu njegovih učinaka. Spojevi pokazuju snažno protuupalno i antioksidativno djelovanje. Zainteresiran, ušao je.

Čovjek je odgovorio: “Svađamo se tko se može brzo popeti na ovo drvo.” nakon čega je jedan od njegovih članova rekao” Marko se nasmijao, odgovarajući “zašto ne kažeš stablu da dođe ovamo” Čaj od korijena đumbira može se uzimati topao ili hladan.

Stoljećima se koristi za ublažavanje simptoma povezanih s mučninom, artritisom, migrenama i hipertenzijom. Evo kako ga pravilno pohraniti. Četiri glavna fenolna spoja prisutna u đumbiru — gingerol, shogaol, paradol i zingeron među 400 spojeva identificiranih u njemu — odgovorna su za većinu njegovih učinaka. Ovi spojevi pokazuju snažno protuupalno i antioksidativno djelovanje.

Važno: Uvijek se posavjetujte s liječnikom prije upotrebe bilo koje biljke u medicinske svrhe. Samo smanjuje razinu upale. Studije su dokazale da đumbir može pomoći u smanjenju markera upale kod ljudi s reumatoidnim artritisom (RA). Neke vrste raka, poput raka dojke, uzrokovane su upravo upalom.

Jedna je studija otkrila da suplementacija đumbira kod žena s rakom dojke i pretilošću dovodi do smanjenja upale zajedno s poboljšanjem metabolizma. Utvrđeno je da đumbir ublažava simptome upale nosne sluznice budući da djeluje protuupalno i antialergijski.

Đumbir je jedan od načina za smanjenje simptoma zbog protuupalnih reakcija budući da je antioksidans. Antioksidansi smanjuju oksidativni stres – slobodni radikali i antioksidansi su u neravnoteži što uzrokuje oštećenja na staničnoj razini. To zauzvrat rezultira protuupalnim odgovorom.

Razlog za ovo stanje neravnoteže je smanjenje antioksidativnih enzima koji smanjuju upalu u tijelu, što može djelovati protiv starenja na staničnoj razini. Ublažava gastrointestinalne probleme. Đumbir je izvrstan za pojedince koji imaju problema s probavom, uključujući nadutost ili čak zatvor i bolove u želucu.

Jedna studija na zdravim pojedincima otkrila je značajan učinak đumbira pomiješanog s ekstraktom artičoke na povećanje GE i GM. Dostupni dokazi o đumbiru pokazuju da ima neki potencijal pomoći u smanjenju blagih razina mučnine i povraćanja; rezultat je, dakle, inkrementalan u odnosu na kemoterapiju.

Nadamo se da vam je ovaj vodič bio koristan i praktičan za vaše potrebe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here