Već nekoliko dana aktualna je svađa između Milana Topalovića Topaloka i predsjednika Aleksandra Vučića, a pjevač je sada za Grand otkrio kakve su poruke koje dobija, kao i pravu istinu iza situacije.

– Postoji značajan sukob između mene i pojedinaca iz vlasti. Naši se stavovi sukobljavaju po svim pitanjima. Ja se zalažem za svoje interese, a oni za svoje. Oni imaju ogromnu moć i kontrolu nad svim institucijama, a ja sam na suprotnoj strani, unatoč njihovim tvrdnjama da dobivam sredstva od Đilasa, Šolaka i Kurtija. Istina, nikada u životu nisam sreo nijednog od tih pojedinaca, ali svejedno ćemo izdržati – poručio je Topalko za Grand, prije nego što je nastavio:

U početku su me etiketirali kao državnog neprijatelja, a sada sam navodno prodao Kosovo. Danas sam dobila poruku od Dijane Hrkalović da sam plaćena od Đilasa, Kurtija i Šolaka za prodaju Kosova. Reagirao sam im da, budući da sam već optužen da sam prodao Kosovo i primio novac, bio bih zahvalan da mi ta gospoda pošalju novac tako da, ako me odluče pljuvati, barem mogu razumjeti razloge za to. (smijeh).

Dok Topalko tvrdi da je spreman boriti se, priznaje da mu je biti u ovoj situaciji izazov, prvenstveno jer je iskreno iznio svoje mišljenje.

Milan je elaborirao rekavši da mu je najveći izazov posvetiti svoje vrijeme krivim osobama, jer ga inače iskreno zanima. Izrazio je kako ne može jednostavno čekati da se ova situacija riješi sama od sebe.

Sudjelovao je u borbi i predan je borbi, ali smatra da bi vrijeme trebao provoditi uživajući u aktivnostima s unukom, istražujući prirodu, posjećujući roditelje, provjeravajući kako se kosi sijeno ili berbe voća te obavljajući radne obveze.

Trpim sve to zbog pritiska koji me vrše da se opravdam, ali sve to ima cijenu. Svatko od nas nosi povijest svojih postupaka i pojedinaca koji ih mogu posvjedočiti. Na kraju će sve to izaći na vidjelo. Iako možete imati moć i kontrolu nad institucijama kako biste zadržali skrivene određene istine i nametnuli svoju volju, ništa ne traje beskonačno.

Svjestan sam da sam čist kao suza, bez ikakvih nedjela prema bilo kome u svojoj prošlosti. Učinio sam brojna dobra djela, ali za razliku od njih, ne osjećam potrebu da se svojim uspjesima razmećem pred kamerom. Više volim pustiti one kojima sam pomogao da govore u moje ime.

Bonus tekst

Tijekom ljeta, upravljanje dijabetesom može postati podnošljivije za pojedince zbog prelaska na laganiju prehranu bogatu voćem i povrćem, u kombinaciji s povećanom tjelesnom aktivnošću. Unatoč tome, komplikacije povezane s dijabetesom, poput oštećenja živaca, mogu spriječiti znojne žlijezde u pravilnoj regulaciji tjelesne temperature.

Kako biste uspjeli tijekom sparnih ljetnih dana uz optimalnu njegu, važno je pridržavati se nekih bitnih smjernica i usredotočiti se na ključne čimbenike. Vjerojatnost dehidracije povećava se kada su razine šećera u krvi visoke i kada se koriste određeni lijekovi, a povišene temperature mogu utjecati na tjelesne potrebe za inzulinom.

Ipak, vaše sudjelovanje u ljetu ispunjenom zabavnim aktivnostima ne bi smjeli biti spriječen ovim čimbenicima. Ako uživate u aktivnostima na otvorenom, poput posjeta plaži ili samo češćeg boravka vani, ključno je posvetiti dodatnu brigu i pažnju svojim lijekovima i priboru za dijabetes. Uvijek provjerite je li vaša oprema dovoljno ohlađena.

Dr. Grenie O’Malley, asistent profesora medicine s fokusom na endokrinologiju, dijabetes i bolesti kostiju na Icahn School of Medicine na Mount Sinai, naglašava da uređaji dizajnirani za praćenje razine šećera u krvi, uključujući inzulinske pumpe i test trake, susreću se sa značajnim izazovom ekstremnih temperaturnih uvjeta. Nadalje, važno je naglasiti da visoke temperature također mogu negativno utjecati na inzulin i razne druge lijekove za dijabetes.

Kako bi se održala kvaliteta lijekova i potrepština, ključno je izbjegavati njihovo držanje u automobilu i zaštititi ih od izravne sunčeve svjetlosti. Bolja alternativa je korištenje prijenosnih hladnjaka za skladištenje. Započnite umotavanjem inzulina u ručnik kako biste sačuvali njegovu hladnoću i pritom izbjegavali izravno izlaganje ledu ili gelu.

Imajte na umu da je pri izlasku iz vozila važno ponijeti hladnjak. Osigurajte da lijekovi i potrepštine nisu ostavljeni u automobilu niti izloženi izravnoj sunčevoj svjetlosti i svakako spakirajte odgovarajuću zalihu lijekova. Kako biste bili spremni na mogućnost gubitka predane prtljage, preporuča se da svoje lijekove, posebno propisane tretmane, držite u ručnoj torbi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here