Kada počinju slijediti svoje strasti, i umjetnici i sportaši ugledaju se na uzore. To vrijedi čak i za one koji su se proslavili, stoga ne čudi što Novak Đoković ima svoje inspiracije. Danas otkrivamo tko je jedan od tih uzora.

Monika Seleš je u Novaku Đokoviću pronašla nesvakidašnji izvor inspiracije, što je srpskog tenisača, nažalost, rezultiralo mučnim iskustvom koje ju je umalo koštalo života. Nakon nedavnog trijumfa protiv Taylora Fritza, Novak Đoković popravio je rekord legendarne Monice Seles ostvarivši svoju 33. pobjedu na Australian Openu.

Novinari su bez oklijevanja počeli povezivati ​​Novaka i Moniku, pa su se raspitali o Selesinoj karijeri. “Nole je dijelio svoje duboko poštovanje prema Moniki, koja je odigrala zapaženu ulogu u njegovim razmišljanjima tijekom njegovog djetinjstva u Srbiji.

Zajedno s Jelenom Genčić, još jednom Monikinom suradnicom, Nole je dobio niz novosti vezanih uz njezine dnevne aktivnosti, poput navika spavanja i prehrane. Monika je bila jedan od njegovih idola tijekom njegovih ranih godina, a prije njihovog prvog susreta osjećao je mješavinu uzbuđenja i nervoze, priznajući njezinu impresivnu karijeru u tom kontekstu. Nole razmišlja o neostvarenom potencijalu koji je imala i razmišlja o blagotvornom utjecaju koji je imala na njegov život.

Legendarni prvak izrazio je radost zbog govora i brzo se poklopio s tim entuzijazmom. Prošlo je dosta vremena otkako sam prestao pratiti Novakove Grand Slam pobjede. Dugo je bilo jasno da će nadmašiti sve dosadašnje rekorde i postaviti iznimno visoke standarde za buduće natjecatelje.

Šteta što nisu bili aktivni u istom vremenskom razdoblju; svjedočiti kombinaciji njihovih vještina bilo bi izvanredno. Novajlijama se od srca zahvaljujem na vašoj ljubaznosti i poštovanju i u potpunosti vas podržavam u vašoj potrazi za pobjedom na Australian Openu. Monika je svoje oduševljenje s neizmjernim oduševljenjem podijelila na Instagramu.

Otkako se poznata novosadska atletičarka Monika ozlijedila po život opasnu ozljedu na turniru u Hamburgu, mnogo se nagađalo o njezinoj budućnosti. Poznata kao Mala Mo, Monika je postala žrtva napada nožem koji je izvela nestabilna osoba koja je idolizirala Štefi Graf. Ovaj napadač, podrijetlom iz istog naroda kao i njemačka teniska zvijezda, prišao je našem igraču s leđa u pauzi meča.

Potaknut duboko ukorijenjenim neprijateljstvom prema Moniki, brutalno joj je zario nož u leđa, motiviran njezinom nadmoći nad njegovom voljenom Štefi. Ovaj čin pokušaja ubojstva promijenio je putanju povijesti ženskog tenisa. Monika je nekim čudom igrom sudbine izbjegla smrt jer je samo centimetar razlike mogao dovesti do nepovratne paralize.

Iako je fizički ozdravila, duboki psihički učinci su ostali. Dok sam odrastala, tražila sam utjehu i sigurnost na teniskom terenu koji mi je služio kao utočište. Ipak, taj tragični dan u Hamburgu označio je kraj svega dragocjenog za mene. Moja nevinost je izgubljena, kao i moj ugled u teniskoj zajednici i financijska sigurnost koju sam postigao kroz sponzorstva.

U kasnijem intervjuu za Guardian, opisao sam to kao porazan neuspjeh. Dok je ona bila u bolnici i oporavljala se, ostali tenisači odlučili su nastaviti s turnirom u Hamburgu. Zanimljivo je da su sve igračice, osim Talijanke Gabriele Sabatini, dale svoj glas za nastavak.

Koncept da se drugi nisu htjeli odreći bodova i prihoda od oglašavanja teško je shvatiti. Nakon dvogodišnje pauze od tenisa, Monika se vratila osvajanjem Australian Opena, što je bilo njezino posljednje Grand Slam prvenstvo. Nadalje, valja istražiti okolnosti koje uključuju njemačku osobu koja joj je pokušala nauditi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here