Javila se žena čiji identitet nije otkriven i javila da joj sin ne diše…

“Moj sin je umalo izgubio život zbog ‘dječje igrice’ i sudjelovanja u izazovu za TikTok, a da nije bilo stranca koji je slučajno vidio da ne diše, ne mogu zamisliti ishod.

Narativ počinje s majkom 13-godišnjeg dječaka iz Pančeva, koja tvrdi da je njezin sin ozlijeđen 4. kolovoza dok je sudjelovao u naizgled bezazlenoj igrici koju su dječaci snimili za poznatu društvenu mrežu. Prema našem izvoru, njeno dijete je izgubilo svijest i srušilo se na beton nakon što mu je njegov prijatelj, star 15 godina, umotao cijelo tijelo i glavu folijom, zbog čega je otišao u bolnicu.

Zatražite da se suzdrži od toga.

Problematična majka (čije se ime nalazi u dosijeu redakcije) kaže za Kurir da su se njeni sinovi blizanci igrali s ostalom decom napolju, blizu njihovog stana.

Nisam siguran kako je ideja nastala, ali uzeli su plastičnu foliju i, kako prenosi drugi sin, omotali svoje noge u nju kao dio šale za društvene mreže. To se nastavilo sve dok jedan od mojih sinova nije ostao sam s 15-godišnjim dječakom, jer se drugi sin vratio kući.

U tom trenutku samoće, stariji dječak je potpuno prekrio mog sina folijom, čak mu je i glavu omotao – objašnjava naš izvor, dodajući da je prijatelj spomenutog sina smislio plan da ga cijelog omota folijom, naizgled nesvjestan da bi to moglo dovesti do ozbiljna pitanja.

Tek sam kasnije saznao da ga je moj sin molio da ne nastavi, ali se nije uspio osloboditi rastezljive folije. Srećom, u tom kritičnom trenutku moj drugi sin se vratio tamo gdje su bili ostavljeni, a slučajno je naišao i prolaznik koji je mom sinu na kraju spasio život. Kad me nazvala da mi javi da je zatekla mog sina bez svijesti i da ne diše, nalet misli mi je preplavio glavu i odmah sam otišla s posla, ispričala je vidno potresena majka.

Po dolasku ostala je bez riječi zbog prizora pred sobom. Dječak je mirno ležao na betonu dok ga je ona očajnički pokušavala oživjeti i vratiti mu život.

Pored njegove glave bilo je krvi. U početku sam bila u strahu i u nedoumici što poduzeti… Obuzeta panikom i strahom, jedini zahtjev mi je bio da čujem otkucaje srca – prisjeća se i dodaje da je, kada je stigla, maloljetnica koja je premotala njezina sina i snimala bila odsutan.

Dužnosnici istražuju slučaj.

Trinaestogodišnjak je naknadno kolima hitne pomoći prebačen u Opću bolnicu u Pančevu. Doznavši za incident, liječnici su obavijestili policiju, nakon čega su obavljeni razgovori s majkom i dječacima. Kako se neslužbeno doznaje, dječaci su tvrdili da je riječ o igri koju su zajedno igrali.

Prema izvoru Kurira, oni tvrde da je sve bilo dobrovoljno i da imaju namjeru da naprave snimak za mreže. Slučaj je trenutno u istrazi policije, a nalazi će biti proslijeđeni nadležnom tužiteljstvu.

Iz Višeg javnog tužiteljstva u Pančevu priopćeno nam je da su upoznati s ovim događajem i da poduzimaju odgovarajuće mjere.

Dežurni državni odvjetnik naložio je Policijskoj upravi Pančevo da prikupi iskaze od osoba koje su umiješane u događaj te poduzmu daljnje mjere na rasvjetljavanju situacije. Nakon toga, izvješće o postupanju trebalo bi biti poslano tužiteljstvu, koje će potom odrediti potrebne radnje, rečeno je Kuriru u tužiteljstvu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here