Kumbor, koji se nalazi u blizini Herceg Novog u Crnoj Gori, prije je služio kao vojarna, ali se od tada transformirao u jedno od najraskošnijih odredišta duž crnogorske obale poznato kao Portonovi.

Trenutno na tom području nekretnine posjeduju brojni milijunaši diljem svijeta, uključujući ugledne ličnosti poput Novaka Đokovića, Viktora Troickog, Luke Jovića, Janka Tipsarevića i raznih drugih sportaša i javnih osoba. Na 24 hektara na kojima su proteklih desetljeća bile vojarne bivše JNA izgrađen je turistički kompleks vrijedan 500 milijuna eura. Investitor je naveo da se ovaj kompleks prostire na većoj površini od stare gradske jezgre Dubrovnika.

Dok je izgradnja još bila u fazi planiranja, mnogi su mediji popratili priču, ističući razne kontroverze i veze između političkih osoba i stranih investitora. Saopćeno je da je ova gospodarska suradnja privukla 30 azerbejdžanskih investitora željnih ulaganja u Crnu Goru, a izaslanstvo je predvodio azerbejdžanski ministar gospodarstva i industrije Shahin Mustafajev.

Luksuzni kompleks Portonovi u Kumboru izgradila je tvrtka “Azmonts Investments”, u čijem su konačnom vlasništvu Arzu i Lejla, kćeri predsjednika Azerbejdžana Ilhama Aliyeva, zajedno s njegovim svekrom Arifom Pashajevom. U rušenju vojarne i kasnijoj izgradnji ovog raskošnog naselja sudjelovalo je više od 12.000 radnika.

Nakon što je područje doživjelo potpunu transformaciju, rasprave oko identiteta investitora i njihovog preuzimanja ovog ekskluzivnog gradilišta izblijedjele su u drugi plan. U međuvremenu su počela nagađanja o potencijalnim kupcima vrijedne nekretnine.

Bez sumnje, vrhunac vijesti bio je kada je Đoković nabavio raskošan stan.

Đokovići rado putuju u Crnu Goru. Iako posjeduju nekretninu u Porto Montenegru, odlučili su se za kupovinu luksuznog stana u novoizgrađenom naselju Portonovi u blizini Herceg Novog. Ovo luksuzno naselje izgrađeno je prema svjetskim standardima, a cijene kvadrata su previsoke, a cijene nekretnina kreću se između tri i deset milijuna eura, doznaje se od izvora poznatog tenisača, koji nije otkrio koliko je plaćeno. vlasništvo.

Onog trenutka kada je Luka Jović kupio stan u Portonovu, pokazalo se koliko je u njega uložio – 2,5 milijuna eura. Njegov stan nalazi se u blizini Novakove rezidencije. Dok su točni iznosi koje su Troicki i Tipsarević potrošili na svoje stanove u najluksuznijem crnogorskom ljetovalištu ostali nepoznati, tamo ih često susrećemo tijekom ljetne sezone.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here