– Uskoro nam dolazi i majčin dan, a sada vam donosimo jedan jako koristan savjet kako obradovati svoju majku:

Najznačajnija žena u našim životima, kako u prošlosti tako iu sadašnjosti, nedvojbeno je naša majka. Ona preuzima ulogu našeg heroja iz djetinjstva, našeg uzora i našeg skrbnika – jedine osobe koja nas bezuvjetno voli. U mladosti smo tražili utjehu u majčinom naručju kad bismo posrnuli i ogrebali koljena, a čak i sada, kao odrasli, još uvijek joj se obraćamo za vodstvo i utjehu. Majke su ultimativni autoriteti i važno je da svaki dan pokazujemo svoju zahvalnost prema njima. Nikada ne smijemo zaboraviti bezbrojne sate koje su nam posvetili tijekom našeg djetinjstva i koliko su uložili kako bi osigurali našu sigurnost i sreću dok smo rasli. Iako im se nikada ne možemo u potpunosti odužiti, majke ne zahtijevaju velike geste – sve što žele jest svjedočiti radosti i zadovoljstvu svoje djece.

Usred užurbanosti našeg svakodnevnog života, žalosno je da nam često nedostaje kvalitetno vrijeme provedeno s našim voljenim majkama. Postoje čak i prilike kada ne možemo odvojiti trenutak da joj pružimo ruku i nazovemo je. Upravo zato moramo iskoristiti ovu priliku da pokažemo koliko nam naše mame uistinu znače i izrazimo im srdačnu zahvalnost za sve što čine – makar to bilo i simboličnom gestom. Budući da je Majčin dan pred vratima, sada je savršen trenutak da pripremite mali znak zahvalnosti koji će razveseliti srce vaše mame i natjerati je da zasja od ponosa kada ga pokaže svojim prijateljima. Uostalom, bitan je osjećaj iza dara, a ne cijena. Kako bismo vam pomogli u ovom nastojanju, sastavili smo popis ljupkih, ali pristupačnih ideja za darove koji će bez sumnje prenijeti ljubav i pažnju koju ste uložili u odabir savršenog poklona.

Naša majka, jedina najbolja majka koja postoji, zauzima mjesto od najveće važnosti u našim životima. Odigrala je ključnu ulogu u oblikovanju nas u žene kakve smo postale, dajući nam neprocjenjivu mudrost i njegujući nas čak i prije našeg rođenja. Opće je poznato da je majčinstvo nevjerojatno izazovno i nedovoljno cijenjeno “zanimanje” koje traje unedogled, čak i nakon što su njezina djeca odrasla i odletjela iz obiteljskog prebivališta.

Iako naše majke možda više nisu fizički prisutne, njihovo sjećanje i utjecaj zauvijek će trajati u nama. Važno je odati počast ovim izvanrednim i otpornim ženama i razmisliti o samo nekoliko od bezbrojnih razloga zašto su naše majke neusporedive u svojoj veličini.

Možda vam je kao djetetu nedostajao prirodni talent za crtanje, no ipak je vaša majka ponosno izlagala sve vaše umjetnine na hladnjaku. Unatoč tome što ste u školskoj utrci bili posljednji, vaša je majka sjala od ponosa i obasipala vas čestitkama kao da ste prvi prošli (jer u njezinim očima vi ste pobjednik). Majke su naše najvjernije navijačice, uvijek nas bodre iz prvog reda i najglasnije nam plješću. Svako postignuće, koliko god malo bilo, slavi se kao da ste upravo dobili Nobelovu nagradu. Rijetkost je naći takvu nepokolebljivu podršku od bilo koga drugog. Hvala mama!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here