U svojoj bogatoj karijeri Svetlana Ceca Ražnatović sklopila je brojna prijateljstva u javnom prostoru, a posebno su se vezala s kolegama.

Na društvenoj mreži Instagram pojavila se do sada nepoznata slika za koju malo tko zna da postoji.

Na prethodno navedenoj fotografiji vidi se Ceca sa svojim kolegama na jednom događaju. U centru je bila Ražnatović, dok su s obje strane stajale Ana Nikolić i pokojna Ksenija Pajčin.

Pogledajte fotografiju na ovom mjestu.

Ksenija je odjenula pripijenu crnu haljinu s dubokim dekolteom, dok se Nikolić odlučila za haljinu u istoj nijansi, ali s elegantnim prorezima. Za razliku od nje, Ceca je odabrala zadivljujuću bijelu haljinu, a svoju kombinaciju podigla je raskošnom ogrlicom i naušnicama.

Nadalje, ono što je zaokupilo pažnju svih je činjenica da su izvođačice imale vrlo malo šminke, čime je njihova inherentna ljepota bila u središtu pozornosti.

Bonus tekst

Znanstvenim istraživanjima utvrđena je povezanost između određenih proizvoda i povećanog rizika od raka. Ipak, o razmjerima naše zabrinutosti još uvijek treba razmisliti. Konzumacija dijetalnih gaziranih pića bez šećera, koja se nekoć smatrala bezopasnom, izazvala je zabrinutost prošlog ljeta.

Izjava globalnih zdravstvenih organizacija podigla je uzbunu zbog aspartama, umjetnog zaslađivača koji se obično koristi u dijetalnim pićima, žvakaćim gumama, jogurtu i sladoledu, klasificirajući ga kao potencijalni kancerogen. Unatoč tome, važno je spomenuti da je Međunarodna agencija za istraživanje raka naznačila da postoje ograničeni dokazi koji bi potkrijepili tvrdnju da aspartam posjeduje kancerogena svojstva, osobito kada ga šira javnost konzumira u uobičajenim količinama.

Izjava koju je dao profesor Timothy Rebek, visoko cijenjeni autoritet za prevenciju raka s harvardskog Instituta Dana-Farber, izazvala je pretjeranu količinu zbunjenosti i uzbune koja je bila potpuno neopravdana. Rebek pojašnjava da su brojni pojedinci iz ove objave pogrešno zaključili da bi trebali izbjegavati konzumaciju aspartama zbog njegovih navodnih svojstava izazivanja raka. Međutim, ovo shvaćanje je potpuno netočno.

Važno je napomenuti da dotična izjava ne iznosi nikakve eksplicitne tvrdnje i ne treba je tako tumačiti. Nadalje, dokazi koji podupiru ideju da aspartam pridonosi povećanom riziku od raka prilično su ograničeni. Međutim, postoji sve veći osjećaj strepnje u vezi s mogućim učincima proizvoda koje svakodnevno koristimo, nanosimo ih na tijelo ili ih imamo u domovima.

Rebek ističe tendenciju da strah zasjeni razumijevanje činjenica. U svojoj analizi Rebek tvrdi da je rizik od raka od potrošačkih proizvoda obično zanemariv ili nepostojeći, što je činjenica koju često zanemaruju pojedinci koji su skloni precijeniti razinu opasnosti. Rebek pruža dragocjene uvide u različite kućanske predmete koji mogu nositi potencijalne rizike od raka, poput posuđa s premazom kako se hrana ne bi lijepila.

Tvari koje je stvorio čovjek, poput teflona, ​​mogu se naći na raznim posuđem za kuhanje, uključujući lonce i tave. Ove tvari spadaju u kategoriju perfluoroalkilnih i polifluoroalkilnih tvari (PFAS). Uočeno je da se PFAS može otkriti u malim količinama u krvotoku pojedinaca diljem svijeta.

Provedeno je opsežno istraživanje kako bi se istražila potencijalna veza između izloženosti PFAS-u i određenim oblicima raka, posebno među pojedincima koji žive ili rade u neposrednoj blizini objekata povezanih s PFAS-om, kao i kod šire javnosti. Iako ove studije ukazuju na moguću korelaciju, ključno je priznati da ne nude uvjerljive dokaze. Američko društvo za borbu protiv raka (ACS) naglašava da svi rezultati istraživanja ne potvrđuju ovaj odnos.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here