Razvod Kije Kockar i pjevača Slobe Radanovića dogodio se prije šest godina, a o njihovoj vezi koja se oglašavala i dalje se priča.

Nakon veze sa Slobom, Kiju su povezivali s više osoba, iako je nedavno otkrila da je zadovoljna ljubavnom vezom i izrazila želju da identitet svog partnera zadrži u tajnosti.

Tijekom reality showa “Zadruga” Slobina nevjera s Lunom Đogani podigla je veliku pozornost u regiji, a Kockareva je u jednoj od nedavnih objava na društvenim mrežama otkrila kako joj ovo nije prvi put da doživi izdaju u svojim emotivnim vezama.

Pitanje je li prevara teža ako partner vara s osobom istog spola je tema koja me jako intrigira. Osobno na nevjeru gledam kao na razočaravajući čin, ali također shvaćam da nije moje da sudim drugima. Ovakvo mišljenje ponovio je i jedan korisnik Tvitera, što je izazvalo Kijinu reakciju.

Kockareva je sve iznenadila otkrićem da je osobno doživjela nevjeru u istospolnoj vezi, pozivajući druge da joj vjeruju ne iznoseći konkretne detalje.

Situacija je eskalirala u još teže stanje. Ne mogu otkriti izvor svojih saznanja, ali njezina je izjava pobudila znatiželju brojnih pojedinaca.

Nedavno je Kija otkrila molbu koju je uputila Slobi kako njihov brak ne bi završio razvodom.

Na Twitteru je podijelila da ga je morala moliti da potpiše dokumente i da financijski doprinos crkvi kako bi finalizirali njihov razvod. Nerado je sudjelovao u procesu.

Bonus tekst

Potraga za personaliziranim pristupima liječenju zloćudnih bolesti najvažniji je fokus istraživača, vođen idiosinkratičnom prirodom stanja svakog pacijenta i hirovitim ponašanjem same bolesti. Revolucionarni napredak u ovom području je pojava individualiziranog cjepiva protiv raka, pomno izrađenog za usklađivanje s različitim atributima bolesti svakog pacijenta.

Personalizirana cjepiva protiv raka, koja se nazivaju i neoantigenska cjepiva, razlikuju se od tradicionalnih cjepiva u svojoj namjeni. Umjesto da pokušavaju spriječiti infekciju, ova su cjepiva prilagođena osobama koje su već oboljele od raka. Jedinstveni pristup ovih cjepiva uključuje precizno ciljanje neoantigena, koji su proteini isključivo za stanice raka i nastaju zbog genetskih mutacija.

Svaki pacijent posjeduje svoj poseban skup neoantigena, koji su ekskluzivni za njegov tumor. Dr. Toni Čueri, onkolog na cijenjenom Institutu za rak Dana-Farber u Bostonu, istaknuo je tumor-specifičnu prirodu ovih neoantigena, koji proizlaze iz pojedinačnih mutacija pronađenih isključivo unutar tumora. S nepokolebljivim uvjerenjem, dr. Čueri je otkrio da je precizno skrojeno cjepivo trenutno u razvoju, dizajnirano da specifično cilja ove neoantigene za pojedince s dijagnosticiranim karcinomom bubrežnih stanica.

Cjepivo ne uzrokuje nikakvu štetu zdravim stanicama u laboratorijskim uvjetima. Znanstvenici koriste sekvenciranje genoma, ključnu tehniku, za analizu DNK i RNK unutar ljudskih stanica i otkrivanje promjena povezanih s rakom. Ovaj postupak omogućuje istraživačima stjecanje dragocjenog znanja o temeljnim biološkim procesima uključenim u nastanak raka, koristeći bilo tumor ili uzorak krvi.

Iskorištavanjem snage preciznosti, znanstvenici su uspjeli stvoriti cjepivo koje se selektivno fokusira na oštećene stanice, smanjujući štetu zdravim stanicama. Ovo je značajan napredak u području liječenja raka, budući da se konvencionalne terapije poput kemoterapije i zračenja često bore s izazovom smanjenja kolateralne štete. Znanstvena zajednica posvetila je više od pet desetljeća razvoju cjepiva protiv raka, ali tek su se nedavno istraživanja pomaknula prema preciznom ciljanju tumorskih stanica.

Zahvaljujući napretku u tehnologiji sekvenciranja, vrijeme potrebno za razvoj cjepiva u području raka pluća znatno je smanjeno. Dr. Čueri objašnjava da se ono za što su prije bili potrebni mjeseci sada može postići u samo nekoliko tjedana, čime se značajno ubrzava proces stvaranja cjepiva.

Nadalje, on naglašava sve manje troškove povezane sa sekvenciranjem, što omogućuje masovnu proizvodnju cjepiva po ekonomičnijoj stopi. Iako je krajnji cilj personaliziranih cjepiva protiv raka ponuditi prilagođeno liječenje, važno je prepoznati da sva ova cjepiva ne djeluju koristeći iste metode. Postoji niz vrsta cjepiva, u rasponu od alternativa na bazi proteina kao što su cjepiva na bazi peptida ili epitopa do onih koja se temelje na tehnologiji stanica, virusa i RNA.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here