Desingerica, umjetničko ime Dragomira Despića, ustrajno plijeni javnost svojim odvažnim i provokativnim nastupima, zbog čega postaje zapažena ličnost.

U nedavnom incidentu u Budvi mnoge je zaprepastio bacanjem banana na ljude, a na jednom od svojih posljednjih nastupa šokirao je publiku bacanjem kora, razbijanjem jaja i ribanjem sira, izazivajući veliku nesreću.

Javnost je svoj bijes iskazala kada je tijekom nastupa djevojci pljunuo u usta, što je izazvalo veliku buru.

Reper je djelovao iznenađeno kada je pjevačica Katarina Grujić izrazila zbunjenost roditeljima koji “dopuštaju djeci da prisustvuju nastupu Desingerice”.

Poruka o Kaćinom potezu kruži društvenim mrežama, popraćena raznolikim komentarima brojnih pojedinaca.

Desingerica se u komentaru ispod Grujićeve objave raspitala: “Tko je ovo?

Bonus tekst

Orhideje, zadivljujuće i neusporedive, vrsta su biljke koja spada u obitelj Orchidaceae. Ova obitelj, poznata po svojoj prostranosti i raznolikosti, jedna je od najvećih u biljnom carstvu. S više od 25 000 različitih vrsta, kao i brojnim hibridima i kultivarima, orhideje se mogu pronaći diljem svijeta. Od dubina tropskih kišnih šuma do hladnijih klimatskih područja, ove su izvanredne biljke uspjele utvrditi svoju prisutnost.

Prilagodljivost orhideja je zadivljujuća osobina, budući da imaju sposobnost da napreduju u različitim okruženjima. Orhideje se mogu otkriti u nizu staništa, u rasponu od intenzivno vlažnih tropskih kišnih šuma do sušnih pustinja, pa čak i hladnih planinskih područja. Nadalje, njihovi obrasci rasta pokazuju različite varijacije.

Određene vrste imaju sposobnost napredovanja kao epifiti, što znači da rastu na drugim biljkama, dok se druge radije etabliraju kao kopnene biljke izravno u tlu. Orhideje su poznate po svojoj izuzetnoj ljepoti i širokom spektru cvjetova koje daju.

Paleta boja cvjetova orhideja je gotovo neograničena, obuhvaća svaku zamislivu nijansu, a njihovi oblici i veličine uvelike variraju, što ih čini popularnim izborom za uređenje interijera i cvjetnih aranžmana. Zamršeni i zadivljujući uzorci koji ukrašavaju cvjetove orhideja izdvajaju ih od ostalih cvjetova, dodajući njihovu privlačnost.

Jedinstveni aspekt koji razlikuje brojne orhideje je njihova tehnika samooprašivanja. Orhideje koriste različite strategije kako bi privukle svoje oprašivače, uključujući pčele, leptire i ptice. Oponašajući vizualne i mirisne osobine ženki kukaca, cvjetovi orhideja uspješno mame mužjake koji se žele pariti. Ovim zamršenim i posebnim procesom oprašivanja orhideje osiguravaju razmnožavanje i širenje svog genetskog materijala.

Za pravilnu njegu orhideja, sobnih biljaka koje zahtijevaju posebnu njegu i brigu, važno je osigurati im prave uvjete. Orhideje uspijevaju u dobro osvijetljenim okruženjima, ali treba izbjegavati izravnu sunčevu svjetlost.

Također je ključno održavati vlažno okruženje za ove biljke. Kako biste spriječili truljenje korijena, preporuča se koristiti dobro drenirano tlo za orhideje i redovito ih zalijevati. Osim toga, orhideje imaju koristi od hranjenja posebnim gnojivom koje poboljšava njihovo cjelokupno zdravlje i potiče cvjetanje.

Osim svoje estetske privlačnosti, orhideje imaju i simbolično značenje. Različite kulture diljem svijeta orhideje povezuju s ljubavlju, luksuzom i snagom. Na primjer, u Kini i drugim dijelovima Azije, orhideje se smatraju simbolom elegancije i plemenitosti.

Suprotno tome, u zapadnoj kulturi orhideje se često povezuju sa sofisticiranošću i profinjenošću. Orhideje su fascinantna tema i važno je pridržavati se određenih pravila bontona, poput ustupanja mjesta kada nema slobodnih mjesta. Još jedno pravilo bontona koje treba imati na umu je lijepo ponašanje i pažljivost prema drugima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here